Texas T

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een Texas T in Houston.
Een dual T in Houston.
Een Texas T in Virginia.

Een Texas T is een type aansluiting van een autosnelweg. Het is een T-kruispunt gelegen boven de rijbanen van een snelweg waarbij verkeer vanaf vrijliggende HOV of HOT-stroken in de middenberm ongelijkvloers de snelweg kan verlaten zonder daarbij alle rijstroken over te hoeven steken. Een afrit van een Texas T is dus altijd aan de linkerkant van een snelweg. De Texas T komt voornamelijk in Houston voor.

Kenmerken

Een Texas T is een regulier T-kruispunt, vaak met verkeerslichten. Het kruispunt ligt op een verhoogd viaduct boven de middenberm. Een Texas T geeft doorgaans in twee richtingen toegang van en naar aparte rijbanen in de middenberm, die in Texas managed lanes heten. Bovenaan het viaduct kan men dan links of rechts af slaan om de snelweg te verlaten.[1]

Variant

Een variant is de Dual T. Dit is feitelijk een regulier kruispunt waarbij men zowel links als rechts af kan slaan. Het viaduct gaat dan over beide rijbanen van de snelweg.[2] Tevens is er nog de wishbone, waarbij vanaf de managed lanes naar beide frontage roads toegang is.[3]

Voordelen

Het grootste voordeel is dat verkeer vanaf de managed lanes (HOV/HOT) die altijd aan de kant van de middenberm liggen, niet 3 tot 5 rijstroken hoeft over te steken om een aansluiting te bereiken. Verkeer voegt gewoon links uit en slaat dan links of rechts af naar het onderliggend wegennet. Zodoende wordt onnodige turbulentie in het verkeer op de hoofdrijbaan vermeden.

Nadelen

Vanwege de complexiteit en de hoge aanlegkosten komen Texas T's relatief weinig voor, en zijn er vanaf de managed lanes minder mogelijkheden om uit te wisselen naar het onderliggend wegennet dan vanaf de gewone rijbanen. In Houston worden Texas T's vooral toegepast bij P+R-faciliteiten, het zijn dan ook vooral bussen en carpoolers die er gebruik van maken.

Referenties