Theodore Roosevelt Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De route van de Theodore Roosevelt Expressway.

De Theodore Roosevelt Expressway is een serie wegen die een corridor vormen in het noorden van de Verenigde Staten, vanaf Rapid City, South Dakota tot Raymond, Montana, aan de grens met Canada. Het is het noordelijkste deel van een serie corridors vanaf de grens met Mexico tot de grens met Canada. De corridor is 716 kilometer lang.

Route

South Dakota

In South Dakota begint de route in Rapid City, de grootste stad in het westen van de staat, en ligt in het verlengde van de Heartland Expressway. Tussen Rapid City en Spearfish volgt de route de Interstate 90. Vanaf Spearfish volgt de Theodore Roosevelt Expressway de US 85 noordwaarts door Belle Fourche en verder tot de grens met North Dakota.

North Dakota

In North Dakota volgt de Theodore Roosevelt Expressway ook de US 85 tot Williston en vervolgens de US 2 westwaarts tot de grens met de staat Montana.

Montana

Vervolgens in de staat Montana volgt de route de US 2 westwaarts tot Culbertson en vervolgens de State Route 16 noordwaarts tot de grens met Canada ten noorden van Raymond. Aan Canadese zijde sluit de Highway 6 in Saskatchewan aan en loopt naar Regina.

Kenmerken

Afgezien van het deel dat met I-90 in South Dakota is dubbelgenummerd is de Theodore Roosevelt Expressway overwegend een enkelbaans weg. De US 85 is tussen I-90 bij Spearfish en de stad Belle Fourche in South Dakota ook een 2x2 divided highway. Elders zijn er slechts zeer sporadisch stukken met 2x2 rijstroken in North Dakota. De weg voert veelal over de kale High Plains, alhoewel de I-90 langs de rand van de Black Hills in South Dakota voert. Bij Williston steekt men de Missouri River over.

Geschiedenis

In de Intermodal Surface Transportation Efficiency Act van 1991 werd Corridor 58 aangewezen, ook wel bekend als de Theodore Roosevelt Expressway. Dit werd beschouwd als een hoge prioriteit binnen het National Highway System, maar slechts kleine delen van de route zijn daarna opgewaardeerd. Alhoewel ISTEA geen ontwerpstandaard voor de corridor heeft vastgelegd wordt vooral uitgegaan van een 2x2 divided highway, de intensiteiten zijn te laag om een volledige freeway te rechtvaardigen, alhoewel de Theodore Roosevelt Expressway wel de oudere I-90 in South Dakota volgt tussen Rapid City en Spearfish.

De enige grote upgrade sinds 1991 was de verdubbeling van de US 85 tussen I-90 bij Spearfish en het stadje Belle Fourche in South Dakota. Dit is rond 2005 naar 2x2 rijstroken verbreed. Na 2010 nam de druk op de US 85 in North Dakota sterk toe vanwege de groei van de olieproductie in de regio Williston. De US 85 is tussen 2010 en 2015 op enkele punten opgewaardeerd, vooral bypasses. Er is wel een wens om tenminste het deel tussen I-94 en Williston naar 2x2 rijstroken te verbreden.

Naamgeving

De corridor is vernoemd naar Theodore Roosevelt (1858-1919), de 26e president van de Verenigde Staten die veel tijd doorbracht in de Dakota's, alhoewel hij geboren was in New York City. Hij was één van de eerste presidenten die veel aandacht had voor het behoud van natuur in met name het westen van de Verenigde Staten.

Zie ook

Referenties