Third Mainland Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Third Mainland Bridge map.png
-
Begin Lagos
Einde Lagos
Lengte 16 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Ring Road

Afslagsymbool.svg Clinic Road

Knooppuntsymbool.svg Apapa - Oshodi Expressway

Knooppuntsymbool.svg Ikorodu Road A1 UK.png

Lagos - Ibadan Expressway

De Third Mainland Bridge of Third Axial Road is een brug en expressway in Lagos, Nigeria. Het is de primaire verbinding van het centrum naar de noordelijke voorsteden en andere steden in het land. De snelweg is 16 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op een klaverblad op Lagos Island, waar men de Ring Road kruist. De snelweg wordt dan een lange liggerbrug over de westkant van de Lagos Lagoon. Halverwege de brug is een aansluiting naar Clinic Road. In het noorden van Lagos volgt een knooppunt met de Apapa - Oshodi Expressway, waarbij de snelweg weer op vasteland komt. Daarna verloopt de snelweg met 2x3 rijstroken door bebouwd gebied en gaat bij het klaverblad met Ikorodu Road over in de Lagos - Ibadan Expressway (E1).

Kenmerken

De brug zelf is 11,8 kilometer lang en is één van de langere bruggen in de wereld, en is de langste in Afrika. De brug is een lage causeway en heeft geen eigenlijke hoofdoverspanning, maar bestaat uit liggerbruggen die laag over de Lagos Lagoon gaan. De brug telt 2x4 rijstroken.

Geschiedenis

De Third Mainland Bridge ligt feitelijk in het verlengde van de Lagos - Ibadan Expressway (E1). De brug en aansluitende snelweg is op 17 augustus 1990 opengesteld voor het verkeer. Bij openstelling was het de langste brug van Afrika en de breedste snelweg van Nigeria. In 1996 opende de 6th October Bridge in Egypte als langere brug in Afrika.

Referenties


Expressways in Lagos

Apapa RoadApapa - Oshodi ExpresswayEko BridgeGbagada ExpresswayIjora CausewayIkorodu RoadLagos - Badagry ExpresswayLagos - Ibadan ExpresswayLekki - Epe ExpresswayRing RoadThird Mainland BridgeFourth Mainland Bridge