Third Ring Road (Tripoli)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway Egypt.svg
-
Begin Tripoli
Einde Tripoli
Lengte 22 km
Route

De Third Ring Road is een in aanleg zijnde autosnelweg in Libië. De snelweg moet de ringweg van Tripoli vormen en heeft een geplande lengte van 22 kilometer.

Routebeschrijving

De Third Ring Road moet een kilometer of twee ten zuiden van de Second Ring Road verlopen, en zal 2x3 rijstroken tellen. De snelweg bedient uitbreidingsprojecten in het zuiden van de stad en doorgaand oost-westverkeer door Tripoli. Het oostelijke deel verloopt echter noord-zuid, en kruist de Second Ring Road, en eindigt dan ten westen van de voormalige internationale luchthaven van Tripoli.

Toekomst

De aanleg van de snelweg begon al in 2003 met het vrijmaken van het tracé van bebouwing. De aanleg van de snelweg zelf begon pas in 2009, maar werd in 2011 stilgelegd vanwege het uitbreken van de opstand in Libië dat jaar. Onbekend is wanneer de snelweg wordt opengesteld. Het westelijkste deel is het verst gevorderd, met de flyovers in ruwbouw gereed. Satellietbeelden suggereren dat het westelijk deel sinds 2013 illegaal gebruikt wordt door het verkeer, ondanks dat de snelweg hier nog niet gereed is.

Referenties


Flag of Libya.svg Autosnelwegen en expresswegen in Libië Flag of Libya.svg

Libya Coastal RoadSecond Ring RoadThird Ring RoadAirport Highway