Third Thai-Lao Friendship Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
สะพานมิตรภาพไทย–ลาว 3

ຂົວມິດຕະພາບລາວ-ໄທ ແຫ່ງທີ 3

Overspant Mekong
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.423 meter
Hoofdoverspanning c. 180 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 11-11-2011
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Third Thai-Lao Friendship Bridge (Thai: สะพานมิตรภาพไทย–ลาว 3, Lao: ຂົວມິດຕະພາບລາວ-ໄທ ແຫ່ງທີ 3) is een kokerbrug over de Mekong, gelegen op de grens van Thailand en Laos, nabij Nakhon Phanom en Thakhek.

Kenmerken

De Third Thai-Lao Friendship Bridge is een betonnen kokerbrug met een totale lengte van 1.423 meter, waarvan de hoofdbrug circa 750 meter lang is. De brug heeft drie overspanningen van circa 180 meter als primaire overspanningen over de Mekong. Aan de kant van Thailand heeft de brug een lange aanbrug.

Het brugdek is 13 meter breed, met twee rijstroken en voetpaden. De brug is onderdeel van de Thaise Highway 295. De brug kent aan Thaise zijde een grenscomplex met een lange U-bocht om op de Highway 212 uit te komen, die onder de brug door gaat. Aan Laotiaanse zijde ligt een kruising van de rijbanen omdat het verkeer hier overschakelt van links rijden naar rechts rijden. De brug ligt over de Mekong, even ten noorden van de Thaise plaats Nakhon Phanom en de Laotiaanse plaats Thakhek. Beiden zijn relatief kleine plaatsen.

Geschiedenis

De brug is tussen 2009 en 2011 aangelegd en op 11 november 2011 geopend voor het verkeer.[1][2][3] De brug is aangelegd door de Italian-Thai Development Company. Het was de eerste brug tussen Thailand en Laos met een overspanning van meer dan 150 meter.

De opening van de brug heeft relatief beperkt geleid tot economische ontwikkeling, mede omdat de brug vrij ver ligt van grotere steden en het belang voor doorgaand verkeer enigszins beperkt is. In theorie is het een doorgaande route van Thailand via Laos naar Vietnam, één van de weinige oost-westroutes in Zuidoost-Azië die niet over bergpassen gaat. De kleine arbeidsmarkt rond de Mekong bij deze locatie speelt mogelijk een rol in de beperkte ontwikkeling van industrie en logistiek rond de brug in de eerste 10 jaar na openstelling.

Zie ook

Referenties