Thousand Islands Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Thousand Islands Bridge
Overspant St. Lawrence River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 13.700 meter
Hoofdoverspanning 240 + 230 meter
Hoogte brugdek 46 + 37 meter
Openstelling 1937
Verkeersintensiteit 4.200 mvt/etmaal
Locatie kaart (Canada) + kaart (USA)

De Thousand Island Bridge zijn twee hangbruggen op de grens van de Verenigde Staten en Canada. De brugverbinding is onderdeel van een internationale route over de St. Lawrence.

Kenmerken

De Thousand Islands Bridge zijn feitelijk 3 aparte bruggen, de totale verbinding is 13,7 kilometer lang, maar omvat ook grote stukken die op eilanden zijn gelegen en dus geen brug zijn. De bruggen zijn van zuid naar noord een hangbrug in de Verenigde Staten, en een vakwerkbrug en een hangbrug in Canada. De Amerikaanse hangbrug is met 240 meter hoofdoverspanning de grootste, en heeft ook de grootste doorvaarthoogte met 46 meter. De Canadese hangbrug heeft een hoofdoverspanning van 230 meter lengte en een doorvaarthoogte van 37 meter. De Canadese vakwerkbrug heeft een hoofdoverspanning van 180 meter. Alle bruggen zijn enkelbaans met 1 rijstrook per richting, ertussen zijn wel delen met 2x2 rijstroken. De grensfaciliteiten zijn gelegen op een eiland, precies op de grens van de Verenigde Staten en Canada.

Aan de zuidkant sluiten de bruggen aan op de Interstate 81 in New York, die zuidwaarts naar Syracuse loopt. Aan Canadese zijde sluiten de bruggen aan op de Highway 137, die toegang geeft naar de Highway 401. De verbinding is een tolweg.

Geschiedenis

De gehele verbinding van 13,7 kilometer is in 16 maanden aangelegd en opende in 1937 voor het verkeer. De aanleg kostte $ 3 miljoen. Later werd het Amerikaanse deel van de verbinding onderdeel van de Interstate 81.

Tol

De bruggen zijn onderdeel van een tolweg, in het beheer van de Thousand Islands Bridge Authority.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 4.200 voertuigen over de brug, relatief weinig, wat komt omdat er in de ruime omgeving geen grotere plaatsen zijn die lokaal grensverkeer genereren. Watertown ligt 50 kilometer naar het zuiden en Kingston ligt 40 kilometer naar het westen. Grotere steden, zoals Syracuse, Ottawa, Montréal of Toronto liggen op beduidend grotere afstand.

Zie ook

Referenties