Tisdale Parkway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Tisdale Expressway map.png
-
Begin Tulsa
Einde Tulsa
Lengte 3 mi
Lengte 5 km
Route

Knooppuntsymbool.svg I-244.svgUS 75.svgUS 412.svg

Afslagsymbool.svg Fairview Street

Afslagsymbool.svg Pine Street

Afslagsymbool.svg Apache Street

Junction.svg Gilcrease Expressway

Junction.svg 36th Street

De L.L. Tisdale Parkway is een freeway in Tulsa, Oklahoma. De snelweg vormt een noord-zuidroute vanaf Downtown naar de noordelijke buitenwijken en is 5 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Tisdale Parkway begint op een knooppunt met de Interstate 244, US 75 en US 412 bij Downtown Oklahoma. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert noordwaarts door suburbaan gebied. De snelweg heeft drie aansluitingen, waarna een met verkeerslichten geregeld kruispunt met de Gilcrease Expressway volgt. De weg versmalt daarna naar één rijbaan en eindigt kort daarna op 36th Street.

Geschiedenis

De snelweg stond oorspronkelijk bekend als de Osage Expressway, die verder moest lopen naar Pawhuska, de hoofdstad van de Osage-indianen. De geplande lengte van de snelweg bedroeg destijds circa 70 kilometer. De plannen voor de snelweg werden vanwege een tekort aan geld bijna geschrapt in 1983. De financiering werd vervolgens door de stad Tulsa veiliggesteld, en tussen 1986 en 1993 is de zuidelijkste 3 kilometer tot Apache Street aangelegd. Tussen 1995 en 1997 is de parkway nog iets verder noordwaarts verlengd tot 36th Street.

Naamgeving

De snelweg is vernoemd naar L.L. Tisdale, een predikant uit Tulsa. De snelweg werd oorspronkelijk als de Osage Expressway aangelegd, maar werd na de verlenging in 1997 hernoemd naar de L.L. Tisdale Parkway.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen verkeersintensiteiten van de snelweg bekend. Het gebruik ligt waarschijnlijk niet erg hoog vanwege de korte lengte en gebrek aan doorgaand verkeer.

Referenties


Freeways in Tulsa

I-44.svgI-244.svgI-444.svg

US 64.svgUS 75.svgUS 169.svgOklahoma State Highway 11.svgOklahoma State Highway 51.svg

Cimarron TurnpikeCreek TurnpikeGilcrease ExpresswayMuskogee TurnpikeTisdale Parkway