Togwotee Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 26
Hoogte (ft) 9,658 ft
Hoogte (m) 2.944 m
Gebergte Absaroka Range
Verkeersintensiteit 930 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Togwotee Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat Wyoming, gelegen in de US 26 in Wyoming en de US 287 in Wyoming. De bergpas is 2.944 meter hoog.

Kenmerken

Togwotee Pass is een noordwest-zuidoost georiënteerde bergpas in het oosten van Teton County, ten zuiden van Yellowstone National Park. De bergpas heeft een pashoogte van 2.944 meter meter. De US 26 in Wyoming en US 287 in Wyoming verbinden Dubois met Moran. De bergpas is vrij eenvoudig te berijden en is niet bijzonder bochtig, zo ontbreken haarspeldbochten. De bergpas ligt beneden de boomgrens, maar de omgeving is niet dichtbebost. Dit in combinatie met steile pieken van circa 3.300 meter hoogte in de directe omgeving maakt het Togwotee Pass tot één van de mooiere in Wyoming.

De verbinding is van groot belang, maar vanwege de zeer lage bevolkingsdichtheid wordt hij niet intensief bereden. Het is wel de voornaamste verbinding tussen de Jackson Hole Valley en het midden van Wyoming. In de winter valt er zeer veel sneeuw op de pas, soms ligt er meer dan 7 meter sneeuw, maar de pas blijft zoveel mogelijk open in de winter omdat er geen alternatieve verbindingen zijn.

Geschiedenis

De pas is vernoemd naar de Native American Togwotee die het gebied voor de Amerikaanse regering in kaart bracht. In 1873 ging er een expeditie onder zijn leiding over de Togwotee Pass.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden zo'n 930 voertuigen over de pas. Aangezien er geen dorpen in de omgeving zijn is al het verkeer doorgaand.

Referenties