Tolwegen in de Verenigde Staten

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit artikel gaat over tolwegen in de Verenigde Staten. Over het algemeen zijn de autosnelwegen in de Verenigde Staten tolvrij, maar er zijn steeds meer tolwegen en tolstroken. Voorheen kende het land meerdere tolwegen die nadat de investeringskosten waren terugbetaald, tolvrij zijn geworden. Dit geldt bijvoorbeeld in Kentucky. De eerste autosnelwegen voor de lange afstand in de Verenigde Staten zijn als tolwegen aangelegd, zoals de Pennsylvania Turnpike en de New Jersey Turnpike. Daarnaast moeten in sommige gebieden tol betaald worden voor oeververbindingen. Momenteel worden nieuwe autosnelwegen regelmatig als tolweg aangelegd om de aanleg en financiering te versnellen. Daarnaast hebben diverse grote steden een netwerk van express lanes met tolheffing.

Statistieken

In 2023 bedroegen tolwegen 8,2% van de rijstrookkilometers van alle autosnelwegen in de Verenigde Staten, namelijk 41.030 rijstrookkilometers van de 502.000 in totaal. Dit omvat echter wel enkele van de drukste wegen van het land. HOT lanes en toll express lanes omvatten nog eens 3.060 rijstrookkilometer, wat het aantal rijstrookkilometers met tolheffing op 44.090 kilometer brengt.

Tolvarianten

Er zijn in de Verenigde Staten veel varianten van tolwegen:

  • gesloten tolsysteem met tickets (lange-afstandsroutes, de traditionele turnpikes)
  • open tolsysteem (meestal bij kunstwerken zoals bruggen en tunnels)
  • HOT-lanes, tolstroken waarbij HOV gebruikers (carpoolers) gratis of gereduceerd gebruik van kunnen maken
  • managed lanes of express lanes, tolstroken op een verder tolvrije snelweg. Vaak met variabele toltarieven om free-flow te garanderen.

Tolwegbeheerders

Tolwegen komen in veel varianten voor. Sommigen worden door het department of transportation van de staat beheerd, anderen door private tolconcessionairs, anderen met schaduwtol, sommigen hebben een winstoogmerk, anderen niet, et cetera. PPS is in de Verenigde Staten minder gangbaar dan elders in de wereld, waardoor er relatief weinig tolwegen onder een private concessie zijn.

Inkomsten

De tolinkomsten zijn afhankelijk van de manier waarop tolwegen worden beheerd. In sommige regio's zijn een groot aantal tolwegen onder één beheerder ondergebracht, terwijl in andere regio's een lappendeken van tolwegbeheerders is. Lange tijd bracht tolheffing op de New Jersey Turnpike het meeste op. De regio New York-New Jersey heeft traditioneel met afstand de grootste tolinkomsten, maar vanaf de jaren 2010 braken steeds meer tolwegmaatschappijen door de grens van $ 1 miljard per jaar.

# regio inkomsten 2013 inkomsten 2022
New Jersey Turnpike Authority New Jersey $ 1,4 miljard $ 2,1 miljard
Port Authority New York & New Jersey (New York City) $ 1,3 miljard $ 1,8 miljard
MTA Bridges and Tunnels New York City $ 1,2 miljard $ 2,3 miljard
Illinois Tollway Chicago $ 943 miljoen $ 1,6 miljard
Pennsylvania Turnpike Commission Pennsylvania $ 812 miljoen $ 1,7 miljard
Florida's Turnpike Enterprise Florida $ 756 miljoen $ 1,1 miljard
Bay Area Toll Authority regio San Francisco $ 670 miljoen $ 833 miljoen
New York State Thruway New York State Thruway $ 649 miljoen $ 881 miljoen
North Texas Tollway Authority regio Dallas-Fort Worth $ 572 miljoen $ 1,1 miljard
Harris County Toll Road Authority regio Houston $ 560 miljoen $ 900 miljoen
Central Florida Expressway Authority regio Orlando $ 319 miljoen $ 631 miljoen

Toeristen

Sinds 2020 zijn veel tolwegen in de Verenigde Staten overgegaan op volledig elektronische tolheffing, daarnaast zijn er ook steeds meer express lanes met elektronische tolheffing. Daardoor is het op steeds minder tolwegen mogelijk om nog contant of met creditcard tol te betalen. Een transponder is dan noodzakelijk. In veel, maar niet alle, gebieden is het mogelijk om de tol achteraf te betalen. De tarieven voor deze kentekentol zijn echter vaak fors hoger, soms zelfs exorbitant te noemen, bijvoorbeeld op de Pennsylvania Turnpike.

Toeristen kunnen bij de huur van een auto vaak een transponder huren. Een probleem is echter dat er geen gangbaar nationaal elektronisch tolsysteem is, voor toeristen die door de hele Verenigde Staten willen reizen biedt de E-ZPass (het grootste systeem) geen oplossing in bijvoorbeeld Texas of California. Bovendien rekenen verhuurmaatschappijen vaak forse toeslagen voor het huren van een transponder. Het bedrijf NationalPass biedt transponders aan die bij alle tolwegen werken.[1] Dit is echter kostbaar.

In het verleden was het makkelijker om elektronische tolwegen in zijn geheel te vermijden, maar sinds 2020 zijn veel reguliere tolwegen ook overgegaan op volledig elektronische tolheffing. Steeds meer steden hebben tolheffing op een groot aantal autosnelwegen, en/of op express lanes (tolstroken).

Een probleem voor internationale toeristen is dat een groot aantal tolwegmaatschappijen en ook wegbeheerders hub website geoblocken voor buitenlandse ip-adressen, waardoor deze websites alleen met een VPN bezocht kunnen worden. Daardoor is het lastig om informatie te raadplegen van buiten de Verenigde Staten.

Tolkosten

De tolkosten van traditionele lange-afstands turnpikes zijn vaak laag in de Verenigde Staten, zeker vergeleken met Europese tolwegen. Meestal wordt amper 4 eurocent per kilometer geheven, een bedrag wat vaak 3 keer zo hoog ligt in Europa. Er zijn ook express lanes met dynamische toltarieven waarbij men naar mate van congestie betaalt. De toltarieven kunnen hier in extreme gevallen oplopen tot $ 10 voor enkele kilometers. Het aantal express lanes groeit snel. De tolkosten voor objecten zoals bruggen en tunnels zijn vaak aanzienlijk hoger dan voor gewone wegvakken. Het kwam in het verleden ook voor dat er slechts in één richting tol wordt geheven, meestal uit praktische redenen vanwege de positie van het tolstation. Met de implementatie van elektronische tolheffing is het makkelijker geworden om de tol in twee richtingen te heffen. Tijdens incidenten, zoals ontruimingen van steden vanwege naderende tropische cyclonen kan de tol tijdelijk worden opgeheven ("tolls waived").

Tolsysteem

In de Verenigde Staten komen zowel een gesloten als open systeem voor. Een gesloten systeem is vergelijkbaar wat in Frankrijk en Italië vaak gebruikt wordt, men trekt een ticket bij het oprijden en betaalt bij het afrijden van de tolweg voor het aantal kilometers. Bij een open systeem staan er op bepaalde intervallen tolpoorten en hoeft men alleen daar te betalen. Men trekt dus geen ticket. Soms is het mogelijk tussen sommige afslagen gratis te rijden, maar meestal zijn de tolpoorten strategisch geplaatst zodat het meestal niet te makkelijk is. Bij een gesloten tolsysteem komen tankstations direct langs de tolweg voor, bij tolvrije snelwegen is dat meestal bij afslagen.

Elektronische tol

Zie ook elektronische tolsystemen in de Verenigde Staten.

Elektronische tolheffing is deels een optie, deels verplicht om van de tolwegen gebruik te mogen maken. Elektronische tolheffing gebeurt middels een transponder die aan een account gekoppeld wordt. Van oudsher zijn deze regionaal ontstaan, vaak in of rond één stad of staat. Daardoor ontstond een lappendeken van elektronische tolsystemen die niet uitwisselbaar waren. Vanaf de jaren 2000 is zogenoemde 'interoperabiliteit' gangbaarder geworden.

Van oudsher is het belangrijkste elektronische tolsysteem de E-ZPass, die in de regio New York is ontstaan en naar steeds meer staten is uitgebreid, daarbij de lokale systemen vervangend. De E-ZPass wordt tegenwoordig in een groot deel van het oosten van de Verenigde Staten geaccepteerd, maar niet overal.

In Texas waren van oudsher drie regionale systemen ontstaan: de EZ TAG rond Houston, de TollTag rond Dallas-Fort Worth en de TxTAG voor tolwegen die door het Texas Department of Transportation werden geëxploiteerd. Sinds 2003 zijn alle tolsystemen in Texas uitwisselbaar met elkaar, maar ze bestaan alle drie nog als individuele systemen. Dit is later uitgebreid met interoperabiliteit met de PikePass van Oklahoma en de K-Tag van de Kansas Turnpike.

In California is de FasTrak in de jaren '90 ontstaan als tolsysteem dat overal in de staat wordt geaccepteerd. Dit systeem wordt echter buiten California niet geaccepteerd en andere systemen worden ook in California niet geaccepteerd. Dit komt mede doordat er in buurstaten van California geen tolwegen zijn.

In Florida heeft net als in Texas elke regio zijn eigen transponder, plus de SunPass van Florida's Turnpike. SunPass is later het dominante elektronische tolsysteem van Florida geworden en is later compatibel geworden met E-ZPass.

In Georgia ontstond het tolsysteem Peach Pass vanuit één set van express lanes, maar met de grote uitbreiding van tolstroken op autosnelwegen rond Atlanta vanaf 2010 werd dit een elektronisch tolsysteem dat op veel grotere schaal gebruikt werd. Peach Pass is vanaf 2023 in fases compatibel geworden met E-ZPass.

Daarnaast zijn er een aantal individuele systemen die vaak slechts op één tolweg of bij één tolwegbeheerder werken. Voorbeelden zijn EXpress Toll in Colorado, Fastrak in California, Good to Go! in de staat Washington, PalmettoPass in South Carolina en GeauxPass in Louisiana. In mei 2016 is de NationalPass gelanceerd die op alle tolwegen in de Verenigde Staten werkt, maar kostbaar is.[2]

De tolsystemen van de regionale netwerken zijn compatibel met elkaar, maar van buiten de regio vaak niet. Volledig elektronische systemen zijn sinds 2020 op traditionele turnpikes op steeds grotere schaal uitgerold. De meeste systemen werken met een account waar geld op geladen kan worden, of die automatisch aangevuld worden. Sinds met name 2010 is een grote groei van stedelijke tolwegen geweest die volledig elektronisch zijn Open Road Tolling, met name in het zuiden van de Verenigde Staten.

Overzicht per staat

Deze lijst omvat enkel algemene tolwegen en geen HOT-lanes of individuele tolbruggen buiten het hoofdwegennet.

California

San Francisco Bay Area
Greater Los Angeles

Colorado

Delaware

Florida

Florida's Turnpike bij Yeehaw Junction.
Doorgaande routes
Miami
Orlando
Tampa Bay
Jacksonville
  • SR-23 als ringweg rond Jacksonville

Illinois

Indiana

Kansas

Louisiana

Maine

Maryland

Massachusetts

Michigan

New Hampshire

  • Interstate 93 tussen Manchester en Concord.
  • US 3 tussen Nashua en Manchester
  • SR-16 tussen Rochester en Portsmouth

New Jersey

New York

North Carolina

Ohio

Oklahoma

Pennsylvania

South Carolina

Texas

Houston
Dallas-Fort Worth Metroplex
Austin

Virginia

West Virginia

Zie ook

Referenties

Tolwegen per land

AustraliëBelgiëCanadaChinaDenemarkenDuitslandFrankrijkHongarijeItaliëJapanKroatiëNederlandNieuw-ZeelandNoorwegenOostenrijkPolenPortugalRuslandServiëSpanjeVerenigd KoninkrijkVerenigde StatenWit-RuslandZwedenZwitserland