Tottori Expressway (Japan)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Tottori Expressway)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
E29
Begin Sayo
Einde Tottori
Lengte 62 km
Route

Chugoku Expwy Sayo JCT

1 Sayo

2 Ohara

3 Nishiawakura

4 Chizu-minami

5 Chizu

6 Takagari

7 Kawahara

8 Tottori-minami

9 Tottori

De Tottori Expressway (Japans: 鳥取自動車道, Tottori Jidōsha-dō), genummerd als de E29, is een expressway in Japan. De snelweg vormt een noord-zuidroute over het westen van Honshu, vanaf de Chugoku Expressway bij Sayo tot aan Tottori aan de noordkust. De snelweg is 62 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op het knooppunt Sayo met de Chugoku Expressway, de belangrijkste doorgaande oost-westsnelweg over west-Honshu. De snelweg is enkelbaans, en voert noordwaarts. Tussen Ohara en Chizu ontbreekt een vrij lang deel, alhoewel de Route 373 de ontbrekende schakel als ongelijkvloerse autoweg opvult. Vanaf Chizu noordwaarts naar Tottori loopt een tweede deel van de snelweg, die ook enkelbaans is. Bij Tottori eindigt de snelweg.

Geschiedenis

De snelweg is relatief nieuw, en aangelegd om het vrij geïsoleerd gelegen Tottori beter te ontsluiten. In 1981 openden al wat eerste tunnels, maar de eerste snelwegdelen openden pas in 2009 en 2010. Het laatste deel opende in 2013.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Chizu-minami IC Chizu IC 8 km 16-04-1997
Chizu IC Kawahara IC 13 km 14-03-2009
Sayo JCT Ohara IC 11 km 28-03-2010
Kawahara IC Tottori IC 10 km 28-03-2010
Ohara IC Chizu-minami IC 8 km 23-03-2013

Toekomst

De gehele snelweg is nog enkelbaans, wanneer verkeersintensiteiten dat vereisen zal een tweede rijbaan aangelegd worden, maar vooralsnog is dit niet waarschijnlijk op korte termijn.

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 3.500 voertuigen vanaf Sayo, ligt stijgend naar 4.500 voertuigen tot Chizu. Bij Tottori wordt de weg wat beter gebruikt met 10.000 tot 14.000 voertuigen per dag.

Maximumsnelheid

De maximumsnelheid is 70 km/h op de enkelbaans delen van de Tottori Expressway. Op het tussenliggende ongelijkvloerse deel geldt een maximumsnelheid van 60 km/h vanwege de vele tunnels.

Referenties


Expressways in Japan

East Nippon Expressway
AkitaAomoriAsahikawa-MonbetsuBan-etsuDotoFukagawa-RumoiHachinoheHachinohe-KujiHakodate-EsashiHidaka ExpresswayHigashi-KantoHokkaidoHokurikuJobanJoshin-etsuKamaishiKan-etsuKen-OKita-KantoNaganoNihonkai-TohokuObihiro-HirooSanrikuSassonShin-KukoShiribeshiTateyamaTohokuTohoku-ChuoTokachi-OkhotskTokyo-GaikanYamagata
Central Nippon Expressway
Chubu-JukanChubu-OdanChuoHigashi-MeihanHokurikuIseIsewanganIzu-JukanKiseiMeishinMei-NikanMeihanNaganoNoetsuSan-en NanshinShin-MeishinShin-TomeiTokai-HokurikuTokai-KanjoTomei
West Nippon Expressway
ChugokuHamadaHanwaHarimaHigashihiroshima-KureHigashi-KyushuHiroshimaImabari-KomatsuKanmonkyo BridgeKansai-KukoKeijiKeinawaKinkiKitakinki-ToyookaKochiKochi-TobuKyoto-JukanKyoto Outer Ring RoadKyushuKyushu-ChuoMaizuru-WakasaMatsueMatsuyamaMeishinMinami-KyushuMiyazakiNagasakiNishi-KyushuNishi-MeihanOitaOkayamaOkinawaOnomichiSan-inSan-in KinkiSanyoSecond KeihanShikoku-OdanShin-MeishinTakamatsuTokushimaTokushima Nanbu ExpresswayTottoriYonago
Honshū-Shikoku Bridge Expressway
Kobe - Awaji - NarutoNishisetoSeto-Chuo
Stedelijke snelwegen
FukuokaHanshinHiroshimaKitakyushuNagoyaShutoTokyo