Trafikplats Bulltofta

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Bulltofta
Trafikplats Bulltofta.png
Kruisende wegen E6 SE.svgRV11.svg
Type half-ster
Opengesteld 1992

Trafikplats Bulltofta is een knooppunt in Zweden, gelegen in de stad Malmö. Hier kruist Inre Ringvägen de riksväg 11. Het knooppunt is vormgegeven als een half sterknooppunt.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar Bulltofta, een wijk in het oosten van Malmö.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een half sterknooppunt, alhoewel de boog van noord naar oost meer weg heeft van een turbineboog. Inre Ringvägen vormt met 2x2 rijstroken de doorgaande verbinding en ligt in een redelijk scherpe bocht. De riksväg 11 begint hier en loopt als motorväg oostwaarts de stad Malmö uit. De verbindingswegen van en naar de riksväg 11 gaan zowel over als onder Inre Ringvägen door, zodat er drie niveau's zijn. Het knooppunt ligt in niet al te dichtbebouwd gebied in het oosten van Malmö. Direct grenzend aan het knooppunt is een bedrijventerrein, maar de woonwijk Riseberga wordt gescheiden door een groot stadspark van de snelwegen.

Geschiedenis

Inre Ringvägen is in november 1974 opengesteld voor het verkeer en was de eerste bypass van Malmö. Doorgaand verkeer langs Malmö maakte lange tijd gebruik van deze autosnelweg, omdat de E6 rond Malmö pas in 2000 is opengesteld. In 1992 opende het snelwegdeel van de riksväg 11, waarmee ook het knooppunt is gebouwd. Riksväg 11 is de zuidelijkste van 3 snelwegen die vanaf de E6 naar Malmö lopen.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 46.000 voertuigen over Inre Ringvägen ten zuiden van het knooppunt en 31.000 voertuigen ten noorden daarvan. De riksväg 11 telt 20.000 voertuigen per dag.

Referenties


Knooppunten in Zweden

AdolfsbergArlandaBräckemotetBulltoftaFredriksbergGävle VästraGräsnäsGullbergsmotetHäggvikHelsingborg SödraJärnbrottsmotetKistaKronetorpKroppKungens KurvaLjungarumMölndalsmotetNybodaOlskroksmotetPetersborgRingömotetRödastensmotetSaltskog ÖstraSunnanå