Trafikplats Häggvik

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Häggvik
Trafikplats Haggvik.png
Kruisende wegen E4 SE.svgLV265.svg
Type trompet
Opengesteld 15-09-1998

Trafikplats Häggvik is een knooppunt in Zweden, gelegen in Sollentuna, een voorstad van Stockholm. Hier kruist de E4 de LV 265. Het knooppunt is vormgegeven als een trompetknooppunt.

Naamgeving

Häggvik is een stadsdeel in de gemeente Sollentuna, een noordelijke voorstad van Stockholm.

Configuratie

Het knooppunt is een trompetknooppunt waarbij de 2x3 rijstroken tellende E4 van Stockholm naar Uppsala de doorgaande verbinding vormt. De länsväg 265 splitst hier af en is een snelweg door Sollentuna. Direct ten oosten van het knooppunt heeft de LV 265 een aansluiting naar Sollentuna, met deels korte flyovers om verkeer van en naar de afrit te scheiden van verkeer van en naar het knooppunt met de E4. Het knooppunt ligt aan de rand van bebouwd gebied, met wijken van Sollentuna naar het oosten en bosgebied en weilanden naar het westen.

Geschiedenis

In 1962 opende de E4 ter plekke voor het verkeer. Het knooppunt zelf opende meer dan 35 jaar later, toen op 15 september 1998 de länsväg 265 opende als snelweg door Sollentuna. Mogelijk was er daar voor al wel een afrit naar Sollentuna.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 90.000 voertuigen over de E4 ten zuiden van het knooppunt en circa 84.000 voertuigen ten noorden van het knooppunt. De LV 265 verwerkt 36.000 voertuigen ten oosten van het knooppunt.

Referenties


Knooppunten in Zweden

AdolfsbergArlandaBräckemotetBulltoftaFredriksbergGävle VästraGräsnäsGullbergsmotetHäggvikHelsingborg SödraJärnbrottsmotetKistaKronetorpKroppKungens KurvaLjungarumMölndalsmotetNybodaOlskroksmotetPetersborgRingömotetRödastensmotetSaltskog ÖstraSunnanå