Trafikplats Saltskog Östra

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Trafikplats

Saltskog Östra

Saltskog Ostra.png
Kruisende wegen E4 SE.svgE20 SE.svg
Type trompetknooppunt
Opengesteld 1968

Trafikplats Saltskog Östra is een knooppunt in Zweden, gelegen bij Södertälje. Hier kruist de E4 de E20. Het knooppunt is vormgegeven als een trompetknooppunt.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar Saltskog, een stadsdeel van Södertälje. Dat is weer vernoemd naar Saltskog gård, een boerderij uit de 16e eeuw. De aanduiding Östra (Oost) onderscheid het van de aansluiting Saltskog Västra (West).

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een trompetknooppunt, waarbij de E4 de doorgaande verbinding vormt. De E20 uit het westen sluit er op aan, beide routes lopen dan samen naar Stockholm. Binnen het knooppunt is ook een aansluiting Verkstadsvägen, de voornaamste ontsluiting van de fabriek van Scania. Het knooppunt is gelegen in een industriële omgeving, een spoorlijn loopt parallel aan de E4, en heeft een station ter hoogte van het knooppunt.

Geschiedenis

In 1966 opende de E4-E20 (destijds E3) voor het verkeer tussen Södertälje en nabij Stockholm. De E4 ten zuiden van het knooppunt opende in 1968 voor het verkeer, waarmee het knooppunt een feit was.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 40.000 voertuigen over de E4 ten zuiden van het knooppunt en 58.200 voertuigen ten noorden van het knooppunt. De E20 ten westen van het knooppunt verwerkt 22.500 voertuigen per dag.

Referenties


Knooppunten in Zweden

AdolfsbergArlandaBräckemotetBulltoftaFredriksbergGävle VästraGräsnäsGullbergsmotetHäggvikHelsingborg SödraJärnbrottsmotetKistaKronetorpKroppKungens KurvaLjungarumMölndalsmotetNybodaOlskroksmotetPetersborgRingömotetRödastensmotetSaltskog ÖstraSunnanå