Trafikplats Sunnanå

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Trafikplats Sunnanå
Sunnana.png
Kruisende wegen E6 SE.svgRV11.svg
Type klaverturbine
Opengesteld 17-06-2000

Trafikplats Sunnanå is een knooppunt in Zweden, gelegen bij Malmö. Hier kruist de E6/E20 de RV 11. Het knooppunt is vormgegeven als een klaverturbine.

Naamgeving

Sunnanå is een buurtschap in de gemeente Burlöv, net ten oosten van Malmö. De kern ervan ligt direct ten zuidoosten van het knooppunt.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een klaverturbine, met een turbineboog voor verkeer van Malmö richting Helsingborg. De overige verbindingen zijn tangentiële verbindingswegen of klaverlussen, die via rangeerbanen op de snelweg aansluit. Yttre Ringvägen telt 2x2 rijstroken en wordt gevormd door de E6 en E20. De Riksväg 11 is een korte motorväg met 2x2 rijstroken van Malmö tot nabij Staffanstorp. De snelweg eindigt net ten oosten van het knooppunt. De aansluiting Sunnanå zit op de rangeerbanen van de RV 11 aangesloten.

Geschiedenis

In 1992 opende het eerste deel van de RV 11 als motorväg in het oosten van Malmö, maar liep toen niet verder dan Flansbjergsvägen. Zowel Yttre Ringvägen (E6/E20) als de RV 11 zijn ter plekke op 16 juni 2000 opengesteld voor het verkeer, waarmee het knooppunt een feit was.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 37.000 voertuigen ten zuiden van het knooppunt over de E6/20 en 41.500 voertuigen ten noorden daarvan. De RV 11 telt 18.500 voertuigen ten westen en 15.000 voertuigen ten oosten daarvan.

Referenties


Knooppunten in Zweden

AdolfsbergArlandaBräckemotetBulltoftaFredriksbergGävle VästraGräsnäsGullbergsmotetHäggvikHelsingborg SödraJärnbrottsmotetKistaKronetorpKroppKungens KurvaLjungarumMölndalsmotetNybodaOlskroksmotetPetersborgRingömotetRödastensmotetSaltskog ÖstraSunnanå