Trail

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een trail, letterlijk een pad is een historische en hedendaagse benaming voor diverse typen wegen of voorgangers van wegen.

Geschiedenis

Begin 19e eeuw was het westen van de Verenigde Staten nog nauwelijks in kaart gebracht. Alhoewel er wel nederzettingen waren in California waren er nog geen gedocumenteerde expedities die vanaf de Mississippi River westwaarts naar de Pacifische Oceaan gingen. Wel waren er individuele handelaren en trappers die de loop van de Missouri volgden naar het westen. In 1804-1806 werd de beroemde Lewis and Clark expedition uitgevoerd in opdracht van president Jefferson. Dit was de eerste gedocumenteerde expeditie die het noordwesten van de Verenigde Staten in kaart bracht.

Vanaf midden 19e eeuw begonnen groepjes migranten westwaarts te trekken om zich te vestigen in staten als Oregon en California. Veelgebruikte routes groeiden uit tot trails, waar wagons, huifkarren getrokken door ossen, overheen konden rijden. Bekende trails uit die tijd (1840-1870) waren de Oregon Trail, de Mormon Trail en de California Trail. Al deze trails verliepen over de South Pass in Wyoming, wat de gemakkelijkste manier was om de Rocky Mountains te doorkruisen. Trails maakten het mogelijk om vracht te vervoeren in het tijdperk van voor de transcontinentale spoorlijn. Het waren gebaande paden die op lastige punten verbeterd waren. Comfortabel was het reizen over een trail echter niet, de reis duurde ongeveer een half jaar en wagons hadden geen veringen, waardoor het zitten op een wagon erg hobbelig was, de meesten liepen daarom de hele reis van 3.000 kilometer.

Met het voltooien van de transcontinentale spoorlijn in 1869 nam het belang van de trails af, zeker omdat in de jaren daarna meerdere spoorlijnen door het westen van de Verenigde Staten werden aangelegd, waarmee men in een week in plaats van een half jaar naar de westkust kon reizen. De trails beleefden een herleving eind 19e eeuw, toen op diverse plaatsen een goudkoorts uitbrak, zoals in California, the Yukon en Alaska. Met name in het westen van Canada en Alaska was nog geen infrastructuur ontwikkeld waarop trails werden ontwikkeld. Een bekende trail uit begin 20e eeuw is de Richardson Highway naar Fairbanks in Alaska, later genummerd als de State Route 4.

Vanaf de jaren 1910 werden zogenaamde auto trails geïntroduceerd, vaak over nog onverharde wegen. Dit was de eerste vorm van bewegwijzerde wegen in de Verenigde Staten. De staat Wisconsin was in 1917 de eerste staat in het land die wegnummering invoerde. In 1926 werd het systeem van US Highways gecreëerd, waarmee een landelijke wegnummering een feit was.

Met het ontwikkelen van gemotoriseerd vervoer in de jaren '20 nam het belang van de wagon trails verder af. In het westen van de Verenigde Staten werden veel wegen pas in de jaren '30 geasfalteerd. De eerste Interstate Highways werden soms maar 20 of 30 jaar nadat de voorgaande weg geasfalteerd werd, aangelegd.

Heden

Nebraska 2.svg

De term trail wordt tegenwoordig vooral gebruikt in de context van hiking trails, wandelpaden. Er is echter één uitzondering, in en rond de stad Calgary in Canada zijn trails de benaming van de freeways. Calgary is de enige stad ter wereld die deze term gebruikt. De belangrijkste noord-zuidsnelweg, de Highway 2 in Alberta, heet ook wel de Deerfoot Trail. De ringweg, de Highway 201 in Alberta, heet Stoney Trail. Een belangrijke snelweg heet de Crowchild Trail.

De staat Nebraska eert de trails nog door een huifkar in het wegnummerschild te verwerken.

Verwante termen

De term trailblazer wordt tegenwoordig nog gebruikt voor de aanduiding van wegnummers die niet in de bewegwijzering geïntegreerd zijn. In Europa wordt dit niet consistent gedaan, maar wel in Noord- en Zuid-Amerika.

Referenties