Tranchée couverte d'Avrillé

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tranchée couverte d'Avrillé
Kruist Angers-Avrillé
Lengte 1.689 meter
Openstelling 24-04-2008
Intensiteit 30.500 mvt/dag
Locatie kaart

De Tranchée couverte d'Avrillé, ook wel bekend als Tranchée couverte d'Angers-Avrillé, is een tranchée couverte in Frankrijk, gelegen aan de noordzijde van de stad Angers. De overkapping is onderdeel van de A11 en is bijna 1.700 meter lang.

Kenmerken

De Tranchée couverte d'Avrillé heeft een lengte van 1.689 meter en kruist de wijk Avrillé van Angers. De A11 die door de tunnel loopt telt 2x2 rijstroken die door twee tunnelbuizen lopen. Elke tunnelbuis heeft een breedte van 13.30 meter. De rijbanen zijn uitgerust met vluchtstroken zodat een eventuele verbreding naar 2x3 rijstroken mogelijk is. De tunnel kent een snelheidslimiet van 90 km/h en is tolvrij. De tunnel is onder andere uitgerust met signalering en verkeerslichten en kent om de 200 meter een nooduitgang.[1]

Geschiedenis

De tunnel was onderdeel van een project dat de ontlasting van de A11 door Angers omvatte. De oude weg die langs het centrum liep was erg substandaard en daarom werd er besloten dat er een meer doorgaande verbinding langs de noordkant van de stad moest komen. De eerste werkzaamheden aan de tunnel begonnen in 2004. De tunnel is aangelegd volgens de open-bouwput-methode. Op 24 april 2008 werd de tunnel geopend voor het verkeer. De oude weg langs het centrum werd omgenummerd naar D323.

Verkeersintensiteiten

Er rijden dagelijks 30.500 voertuigen door de tunnel.[2] Hiermee heeft de tunnel nog meer dan genoeg restcapaciteit en is de 3e rijstrook nog niet noodzakelijk.

Referenties