Trans-Africa Highway 8

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TAH 8
Begin Lagos
Einde Mombasa
Lengte 6.260 km
Route

Lagos

Sagamu

Benin City

Onitsha

Enugu

Ikom

Bamenda

Bafoussam

Yaoundé

Bertoua

Garoua-Mboulaï

Bangui

Bambari

Bangassou

Kisangani

Beni

Mbarara

Kampala

Jinja

Kisumu

Nairobi

Mombasa

De Trans-Africa Highway 8 (TAH 8) is een Trans-Africa Highway in Afrika. De route vormt een oost-westverbinding door Centraal-Afrika, vanaf Lagos naar Mombasa. De weg voert door Nigeria, Kameroen, de Centraal-Afrikaanse Republiek, de Democratische Republiek Congo, Uganda en Kenia. Grote steden op de route zijn Lagos, Benin City, Enugu, Yaoundé, Bangui, Kampala en Nairobi. Het is daarmee een verbinding tussen havensteden in West-Afrika en Oost-Afrika, maar het centrale deel door Congo is geen praktische verbinding, daardoor bestaat het feitelijk uit een westelijk deel (Lagos - Bangui) en een oostelijk deel (Beni - Mombasa). De totale route is 6.260 kilometer lang.

Route

De Trans-Africa Highway 8 voert over de volgende wegen;

land route traject lengte (km)
Nigeria A1 Lagos - Sagamu 70 km
Nigeria A121 Sagamu - Ijebu-Ode - Benin City 250 km
Nigeria A232 Benin City - Agbor - Asaba - Onitsha - Enugu 250 km
Nigeria A343 Enugu - Abakaliki - Emandak 165 km
Nigeria A4 Emandak - Ikom 55 km
Nigeria ongenummerde weg Ikom - Ekok 20 km
Kameroen N6 Ekok - Mamfe - Bamenda - Bafoussam 275 km
Kameroen N4 Bafoussam - Bafia - Yaoundé 260 km
Kameroen N1 Yaoundé - Bertoua - Garoua-Mboulaï 540 km
Centraal-Afrikaanse Republiek N3 Garoua-Mboulaï - Bosembele - Bangui 585 km
Centraal-Afrikaanse Republiek N2 Bangui - Sibut - Bambari - Bangassou 730 km
Democratische Republiek Congo N4 Bangassou - Bondo - Dulia - Buta - Kisangani - Nia-Nia - Komanda - Beni 1.470 km
Democratische Republiek Congo ongenummerde weg Beni - Kasindi 80 km
Uganda A109 Kasindi - Kikorongo 40 km
Uganda ongenummerde weg Kikorongo - Mbarara - Masaka - Kampala 400 km
Uganda A109 Kampala - Jinja - Tororo 220 km
Kenia A8 Tororo - Eldoret - Nakuru - Nairobi - Athi River - Mombasa 923 km

Status

Stand: januari 2022

Nigeria

De volledige route in Nigeria is geasfalteerd. Dit is ook de meest opgewaardeerde route van de Trans-Africa Highway 8, de westelijkste 550 kilometer van Lagos tot Enugu is een dual carriageway. De meeste grote steden op de route hebben een bypass zodat verkeer niet door de dichtbebouwde stedelijke kern hoeft. De meest riant ontworpen bypass is die van Benin City. Het westelijkste traject valt samen met de Trans-Africa Highway 2 (Algiers - Lagos), dit traject tussen Lagos en Sagamu kan ook per autosnelweg worden afgelegd (E1). Het oostelijke deel van de route in Nigeria is een enkelbaans geasfalteerde weg tot de grens met Kameroen, waarbij de ontwerpstandaarden naar het oosten toe lager worden. Aan de grens met Kameroen ligt een groot, modern grenscomplex.

Kameroen

In Kameroen zijn er twee routes vastgesteld. De officiële route voert vanaf Bamenda via Tibati naar Meidougou. Deze route volgt de N6, waar nog behoorlijke delen ten oosten van Bamenda onverhard zijn. De alternatieve route voert vanaf Bamenda zuidwaarts naar de regio Yaoundé en daarna oostwaarts naar de grens met de Centraal-Afrikaanse Republiek. Deze zuidelijke route is volledig geasfalteerd.

Centraal-Afrikaanse Republiek

De route door de Centraal-Afrikaanse Republiek is voor ongeveer de helft geasfalteerd. Het westelijk deel van de route volgt de N3 en N1 vanaf de grens met Kameroen naar Bangui. Dit is de belangrijkste weg van het land en is volledig verhard. Oostelijk van Bangui volgt de route de N2, die over ongeveer 170 kilometer tot aan Sibut is verhard. Oostelijk daarvan is dit een eenvoudige zandweg door vlak terrein. Bij Bambari is een vaste brug over de Ouaka. Naar het zuidoosten toe wordt de weg steeds eenvoudiger, feitelijk een zandpad. Bij de Kembé Falls is wel een smalle vaste brug over de rivier de Kotto. In eindpunt Bangassou is de N2 ook onverhard.

Democratische Republiek Congo

In de Democratische Republiek Congo volgt de Trans-Africa Highway 8 grotendeels de N4, die echter nagenoeg volledig onverhard is.

In de Democratische Republiek Congo is de weg nagenoeg volledig onverhard, grote delen zijn een slecht berijdbare zandweg. In het noorden van het land is geen gemotoriseerd verkeer over langere afstanden mogelijk vanwege ontbrekende bruggen en veerdiensten.

De grens tussen de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo wordt gevormd door de rivier de Mbomou. Hier is geen vaste brug en geen veerdienst die geschikt is voor motorvoertuigen. Men steekt hier de rivier over in smalle bootjes. De route volgt de N4, een wegnummer dat een belangrijke route aanduidt, maar de weg is feitelijk niet meer dan een zandpad die in bosgebieden niet op satellietbeelden te volgen is. Ook zijn er geen bruggen of veerdiensten over rivieren die geschikt zijn voor motorvoertuigen. De eerste vaste brug op de route is een smalle brug over de rivier de Rubi in Buta. Vanaf Buta naar Kisangani is de weg mogelijk berijdbaar voor 4x4 voertuigen. Tussen Bobende en Banalia lijkt een veerdienst over de rivier de Aruwimi te zijn die geschikt is voor voertuigen.

In Kisangani is de N4 door de bebouwde kom en tot aan de luchthaven geasfalteerd. Oostelijk van Kisangani is de route over grote afstanden een weinig verbeterde zandweg, alhoewel er wel vaste bruggen over de rivieren zijn. In het oosten van de Democratische Republiek Congo is een circa 30 kilometer lang deel tussen Oicha en Beni geasfalteerd. Van Beni tot de grens met Uganda is de weg weer onverhard, alhoewel er wel vaste bruggen over rivieren zijn. Er is een eenvoudige grensovergang met Uganda.

Vanwege de slechte toegankelijkheid van de Trans-Africa Highway 8 in het noorden van de Democratische Republiek Congo heeft de overheid van dat land een alternatieve route voorgesteld die al vanuit Bangui de D.R. Congo binnenkomt en dan de N6 naar Dulia volgt, waar het aansluit op de N4 naar Kisangani. Deze route is praktischer en vanwege de landbouw meer ontwikkeld. Deze route is ook volledig onverhard, maar heeft wel vaste bruggen over de kleine rivieren, alleen vanuit Bangui over de rivier de Ubangi is een veerdienst benodigd. Via deze route worden de onbruikbare veerdiensten in de route van de N4 gebypasst.

Uganda

In Uganda verloopt de A109 tussen beide grensovergangen van de Trans-Africa Highway 8, echter in het westen van het land volgt de weg echter een zuidelijker gelegen route dan de A109. De gehele route is geasfalteerd, bij de twee voornaamste steden op de route tot aan Kampala, Mbarara en Masaka, liggen rondwegen. Bij Mbarara telt de rondweg 2x2 rijstroken. Rond Kampala is de Kampala Bypass beschikbaar, deze route is als autosnelweg aangelegd. In het oosten van Uganda telt ook de bypass van Jinja 2x2 rijstroken, hier ligt ook een moderne tuibrug over de Witte Nijl. Het grenscomplex bij Malaba heeft een provisorisch karakter maar wordt wel intensief gebruikt door vrachtverkeer.

Kenia

In Kenia is de gehele route verhard, het is deels een moderne autoweg. Door Nairobi ligt een viaductsnelweg, de Nairobi Expressway, tevens is er een snelwegachtige bypass van Nairobi, de Nairobi Southern Bypass. In de omgeving van Nairobi telt de weg ook 2x2 rijstroken. Het traject van Nairobi naar Mombasa is een modern ontworpen enkelbaans weg, die door minder dichtbevolkt gebied voert dan ten noordwesten van Nairobi, waardoor hogere rijsnelheden mogelijk zijn. De laatste 10 kilometer van de route tot de haven van Mombasa is een snelwegachtige weg, de Dongo Kundu Bypass Highway.

Geschiedenis

De landen op de route van de Trans-Africa Highway 8 waren oorspronkelijk kolonies van het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en België. In de koloniale periode is al een relatief uitgebreid netwerk van wegen in Nigeria aangelegd. Na het einde van de koloniale periode hadden vooral de westelijkste en oostelijkste delen van de route de beste wegen: in Nigeria en Kenia. In Nigeria is het wegennet in de jaren '70 significant uitgebreid dankzij riante olie-inkomsten. Tussen Lagos en Enugu is de route toen al over 550 kilometer naar een dual carriageway verbreed. De brug over de rivier de Niger in Onitsha is in 1965 opengesteld, in 2022 was hier een bypass met tweede Nigerbrug gerealiseerd. In 2018 is een groot grenscomplex aan de grens met Kameroen aangelegd.

Naast Kenia en Nigeria is het wegennet vervolgens het meest ontwikkeld in Uganda en Kameroen. In Uganda was de gehele route zeker in de jaren '90 al geasfalteerd. Hiermee werd het oosten van de Democratische Republiek Congo beter vanuit het oosten dan de rest van het land bereikbaar. In Kameroen is de situatie pas na 2000 significant verbeterd, toen de N1 werd geasfalteerd tussen Yaoundé en Bertoua. Het was ook vanaf dat moment dat de zuidelijke route door Kameroen meer belang kreeg in het kader van de Trans-Africa Highway 8, omdat het lange traject van de N6 van Bamenda tot Meidougou grotendeels onverhard werd. De internationale integratie met Nigeria kwam echter pas later, dit was lange tijd een nauwelijks berijdbare zandweg. In de periode 2010-2021 is deze situatie significant verbeterd met de bouw van een nieuwe moderne asfaltweg vanaf de Nigeriaanse grens naar Bamenda,[1] en de bouw van een nieuwe grensbrug.[2][3] Op 3 november 2022 werd de volledige asfaltering van 442 kilometer van de weg tussen Enugu in Nigeria en Bamenda in Kameroen gevierd.[4] Dit was de eerste doorgaande verharde weg tussen beide landen.

Het centrale deel van de route is meest achtergebleven, mede vanwege burgeroorlogen en conflicten. Het wegennet in de Democratische Republiek Congo is nooit erg uitgebreid geweest, het netwerk van routes nationales zijn in de Belgische koloniale periode grotendeels onverhard gebleven zodat transport over land vrijwel ondoenlijk was. In de Centraal-Afrikaanse Republiek is de route vanaf de grens met Kameroen tot Bangui sinds 2020 volledig geasfalteerd.[5] Hiermee verkreeg het land een belangrijke exportroute over land naar Kameroen, vooral naar de haven van Douala.[6] In 2003 was 46% van de Trans-Africa Highway 8 onverhard, sinds 2020 is dit nog ongeveer 25%, feitelijk alleen nog het deel in de D.R. Congo.

In de jaren '90 verslechterde de veiligheidssituatie in de D.R. Congo significant, waarna twee verwoestende burgeroorlogen volgden. De wegbeheerder in Kinshasa had vanaf 1990 geen controle meer over het wegennet in het noorden en oosten van het land. In de Belgische koloniale periode zijn maar heel kleine delen van de N4 geasfalteerd in Kisangani en Beni. De rest van de route is grotendeels een slechte zandweg, alhoewel er op diverse punten wel vaste bruggen zijn over rivieren. Dit geldt niet voor het noordelijkste deel in de D.R. Congo, waar geen bruggen zijn en ook geen veerdiensten geschikt voor voertuigen. Daardoor is door de wegbeheerder in Kinshasa gesuggereerd om de Trans-Africa Highway 8 vanaf Bangui rechtstreeks de D.R. Congo in te voeren en dan de N6 via Gemena, Lisala en Bumba naar Dulia te voeren.[7] Deze route vereist maar één veerdienst over de rivier de Ubangi op de grens tussen de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. Vanwege de extreem slechte wegensituatie in de D.R. Congo is de Trans-Africa Highway 8 feitelijk niet doorgaand te berijden voor verkeer tussen het westen en oosten van Afrika.

Noodzakelijke verbeteringen

  • verreweg de belangrijkste ontbrekende schakel is het traject door de Democratische Republiek Congo, waar nagenoeg de gehele route een slecht onderhouden zandweg is en delen volledig onberijdbaar zijn voor grotere voertuigen.
  • mogelijke herroutering in het noorden van de D.R. Congo, vanaf Bangui naar Dulia via de Congolese N6 in plaats van de Centraal-Afrikaanse N2 en Congolese N4. Deze route is echter ook onverhard
  • vaste brug over de rivier de Ubangi / Mbomou op de grens van de Centraal-Afrikaanse Republiek en de D.R. Congo.
  • asfalteren van de oorspronkelijke route door Kameroen, de N6 tussen Bamenda en Tibati.

Referenties

Trans-African Highway network

Trans-Africa Highway 1Trans-Africa Highway 2Trans-Africa Highway 3Trans-Africa Highway 4Trans-Africa Highway 5Trans-Africa Highway 6Trans-Africa Highway 7Trans-Africa Highway 8Trans-Africa Highway 9Trans-Africa Highway 10