Trans-Canada Highway in New Brunswick

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TCH
Begin Edmundston
Einde Degelis
Lengte 597 km
Route

grens met Québec

Edmundston

Fredericton

Moncton

grens met Nova Scotia

De Trans-Canada Highway is een highway in New Brunswick, Canada. De weg vormt een oost-westroute door de provincie, vanaf de grens met Québec via Edmundston, Fredericton en Moncton naar de grens met Nova Scotia. De weg kent een aftakking vanaf Moncton naar Prince Edward Island. De hoofdroute is 511 kilometer lang, de aftakking naar P.E.I. is 88 kilometer lang.

Route

De Trans-Canada Highway volgt in New Brunswick voornamelijk autosnelwegen, namelijk de Highway 2 in New Brunswick, die nagenoeg volledig als een snelweg is uitgebouwd. Het eerste deel van Edmundston tot Fredericton voert noord-zuid, parallel aan de grens met Maine. Er is een indirecte aansluiting naar de Interstate 95 in Maine. Het tweede deel voert oost-west en loopt langs Moncton naar de grens met Nova Scotia. Het is één van de belangrijkste wegen van New Brunswick.

Een aftakking begint in Moncton, en voert als een reguliere hoofdweg oostwaarts, en verloopt via de Confederation Bridge naar de provincie Prince Edward Island, de kleinste provincie van Canada.

Referenties


Trans-Canada Highway

Hoofdroute: Highway 1 in British ColumbiaHighway 1 in AlbertaHighway 1 in SaskatchewanHighway 1 in ManitobaTrans-Canada Highway in OntarioTrans-Canada Highway in QuébecTrans-Canada Highway in New BrunswickTrans-Canada Highway in Prince Edward IslandTrans-Canada Highway in Nova ScotiaTrans-Canada Highway in Newfoundland and Labrador

Yellowhead Highway: Highway 5 in British ColumbiaHighway 16 in British ColumbiaHighway 16 in AlbertaHighway 16 in SaskatchewanHighway 16 in Manitoba