Trans-Canada Highway in Nova Scotia

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
TCH
Begin Amherst
Einde North Sydney
Lengte 416 km
Route

New Brunswick

Amherst

Truro

New Glasgow

North Sydney

De Trans-Canada Highway is een highway in Nova Scotia, Canada. De weg vormt een oost-westroute over Nova Scotia, vanaf de grens met New Brunswick bij Amherst via Truro naar de veerhaven van North Sydney in het oosten. De Trans-Canada Highway doet de hoofdstad Halifax niet aan. De route in Nova Scotia is 416 kilometer lang.

Route

Bij Amherst bevindt zich de grens met New Brunswick. De Trans-Canada Highway volgt de Highway 104, die als snelweg is uitgebouwd van Amherst tot aan New Glasgow. Oostelijker voert de weg via Port Hawkesbury naar het Cape Breton Island, waarna de weg noordoostwaarts loopt naar North Sydney, vlakbij de stad Sydney. Vanaf hier gaat de route via de veerdienst verder.

De Highway 106 is een zijtak naar Pictou die toegang geeft naar de veerdienst naar Prince Edward Island, en ook onderdeel van de Trans-Canada Highway is.

Referenties


Trans-Canada Highway

Hoofdroute: Highway 1 in British ColumbiaHighway 1 in AlbertaHighway 1 in SaskatchewanHighway 1 in ManitobaTrans-Canada Highway in OntarioTrans-Canada Highway in QuébecTrans-Canada Highway in New BrunswickTrans-Canada Highway in Prince Edward IslandTrans-Canada Highway in Nova ScotiaTrans-Canada Highway in Newfoundland and Labrador

Yellowhead Highway: Highway 5 in British ColumbiaHighway 16 in British ColumbiaHighway 16 in AlbertaHighway 16 in SaskatchewanHighway 16 in Manitoba