Transnistrië

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of Transnistria.svg
Pridnestrovskaya

Moldavskaya Respublika

Transnistrië.png
Hoofdstad Tiraspol
Oppervlakte 4.163 km²
Inwonertal 469.000
Lengte wegennet ? km
Lengte snelwegennet 0 km
Eerste snelweg nvt
Benaming snelweg ?
Verkeer rijdt rechts
Nummerplaatcode PMR

Transnistrië, ook bekend als Transdnestrië of Pridnestrovie, is een de-facto onafhankelijk land in Europa, internationaal erkend als onderdeel van Moldavië. Het land heeft een oppervlakte van ruim 4.000 km² en telt minder dan een half miljoen inwoners. De hoofdstad is Tiraspol.

Inleiding

Transnistrië is gelegen in het oosten van Moldavië, voornamelijk ten oosten van de rivier de Dniestr, en vormt een lange strip land dat in het westen aan Moldavië en in het oosten aan Oekraïne grenst. Het land wordt door geen enkel VN-lid erkend, maar is de-facto wel onafhankelijk. Het land verklaarde zich in 1990 onafhankelijk, toen de Sovjetunie uit elkaar viel. In 1992 volgde een korte oorlog met Moldavië. De republiek Moldavië erkent het land niet en beschouwt het als een autonome regio. Transnistrië heeft een eigen overheid, met een parlement, leger, politie, munteenheid, grondwet, vlag en volkslied. In het land leeft de voormalige Sovjetunie nog voort, alhoewel het in groot verval is geraakt. Transnistrië wordt voornamelijk bevolkt door Moldaviërs, Russen en Oekraïners. Tevens zijn er kleinere groepen Bulgaren, Gagaoeziërs en Polen. De hoofdstad is Tiraspol, gelegen in het midden van het land. Andere grotere steden zijn Bender, Dubăsari en Rîbniţa. Het land heeft geen toegang tot de Zwarte Zee en moet alles via Oekraïne exporteren. Transnistrië wilde in de jaren '90 eerst een planeconomie op basis van de Sovjetunie volgen, maar heeft later ervoor gekozen om een markteconomie te volgen. De staalfabriek in Rîbniţa is goed voor circa 60% van de omzet van de Transnistrische overheid. In 2012 bedroeg het inkomen per inwoner circa $ 2.200, wat het tot één van de armste gebieden van Europa maakt. Het overheidsbudget bedroeg $ 246 miljoen, waarvan $ 100 miljoen begrotingstekort. De staatsschuld bedraagt circa 150% van het bnp, waarvan twee derde met Rusland.

Wegennet

Het Transnistrische wegennet is gebaseerd op dat van de Sovjetunie, en is sindsdien nagenoeg niet meer aangepast of gemoderniseerd. De meeste wegen zijn in extreem slechte staat. Net zoals Moldavië heeft Transnistrië nog de Sovjetwegnummering gehouden, als enige land in Europa. Er lopen drie M-wegen door Transnistrië, de M4 die de noord-zuidas door Transnistrië vormt, de M5 die vanaf Chişinău via Tiraspol naar Odessa loopt, en de M1 die vanaf Chişinău door het noorden van Transnistrië richting Kryvyj Rih in Oekraïne loopt. Rondom de hoofdstad Tiraspol ligt een bypass, met het enige klaverblad van Transnistrië op de kruising van de M4 en M5.

Transnistrië heeft grenscontroles met de buurlanden. Alhoewel men formeel binnen Moldavië blijft zijn er ook grenscontroles tussen Moldavië en Transnistrië. De formaliteiten zijn vaak complex en er is regelmatig corruptie.

Referenties