Tunnel Albert Bousser

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tunnel Albert Bousser
B3 LUX.svg
Blank.png
Kruist Rangeerterrein
Lengte 420 meter
Openstelling 00-00-1998
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Tunnel Albert Bousser is een tunnel in Luxemburg, gelegen in de B3. De tunnel ligt in het zuiden van de stad Luxembourg en heeft een lengte van ongeveer 400 meter.

Kenmerken

De Tunnel Albert Bousser heeft een lengte van 420 meter en kruist één van de twee grote rangeerterreinen van Luxemburg. Er lopen ongeveer 30 sporen over de tunnel. De tunnel telt 2 rijstroken richting het zuiden en 1 rijstrook richting het noorden. Binnen de tunnel zijn geen hoogteverschillen. Ten zuiden van de tunnel ligt het Croix de Gasperich. Noordelijk van de tunnel volgt een kruispunt met de N3. De maximumsnelheid in de tunnel bedraagt 70 km/h.

Geschiedenis

De tunnel opende voor verkeer in 1998.

De tunnel is vernoemd naar Albert Bousser, die onder andere tussen 1964 en 1969 de functies als minister voor transport en minister voor publieke werken in Luxemburg heeft bekleed voor zijn sociaaldemocratische partij.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen intensiteiten bekend van de tunnel.

Referenties


Tunnels in Luxemburg

Tranchée couverte AessenTunnel Albert BousserTunnel CentsTunnel EhlerangeTranchée couverte FrisangeTunnel GousselerbiergTunnel GrouftTunnel HowaldTunnel MarkusbiergTunnel MerschTranchée couverte Mondorf-les-BainsTunnel René KonenTranchée couverte RoostTunnel Stafelter