Tunnel Maurice-Lemaire

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tunnel Maurice-Lemaire
N159 FR.svg
Tunnel Maurice-Lemaire.jpg
Kruist Vosges
Lengte 6.950 meter
Openstelling 07-02-1976
Intensiteit mvt/dag
Locatie kaart

De Tunnel Maurice-Lemaire is een tunnel in Frankrijk, gelegen in de Vosges (Vogezen) in het oosten van het land. De bijna 7 kilometer lange tunnel is onderdeel van de N159 en ligt ten oosten van Saint-Dié-en-Vosges.

Kenmerken

De Tunnel Maurice-Lemaire is een enkelbuizige tunnel met tegenverkeer. De tunnel is 6.950 meter lang en is gelegen tussen Sainte-Marie-aux-Mines aan de oostzijde en Saint-Dié-en-Vosges aan de westzijde. De tunnel doorkruist een bergrug van de Vosges, met de 974 meter hoge Chaume de Lusse bijna recht boven de tunnel. Het oostelijk tunnelportaal ligt op circa 360 meter hoogte en het westelijk tunnelportaal ligt op circa 440 meter hoogte. Ten zuiden van de tunnel gaat de D459 over de 772 meter hoge Col de Sainte-Marie. Daardoor is de tunnel in een flauwe helling van circa 1% gelegen. De maximumsnelheid in de tunnel bedraagt 70 km/h. De tunnel is een tolweg.

Geschiedenis

De tunnel was oorspronkelijk een spoortunnel, planvorming hiervoor begon al in de jaren 1860 met de opkomst van de spoorwegen. De Frans-Duitse oorlog van 1870-1871 en de daarmee gepaard gaande overdracht van de Alsace naar Duitsland zorgde ervoor dat de geplande tunnel op de grens van Frankrijk en Duitsland kwam te liggen. De plannen werden daarna bevroren. Na de Eerste Wereldoorlog kwam de Alsace weer onder Frans bestuur te staan en werden de plannen voor een spoortunnel weer actueel. De tunnel is vervolgens in de jaren '30 aangelegd en werd op 8 augustus 1937 in gebruik genomen. Hiermee ontstond een spoorverbinding tussen Nancy en de Alsace ten oosten van de Vosges.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebied door Nazi-Duitsland bezet. De tunnel werd in 1944 gebruikt als bombestendige fabriek voor de Duitse luchtvaart, met dwangarbeid uit het nabijgelegen concentratiekamp Struthof, het enige concentratiekamp op Frans grondgebied. De fabriek werd in september 1944 geëvacueerd vanwege het naderende Amerikaanse leger.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de spoorlijn van Nancy naar Colmar nog maar weinig gebruikt. Ingenieur Maurice Lemaire stelde voor om de spoortunnel om te vormen tot een wegtunnel, zodat verkeer niet meer over de Col de Sainte-Marie hoefde te rijden. De Col de Sainte-Marie is in de winter frequent slecht berijdbaar. Maurice Lemaire was minister van reconstructie tussen 1953 en 1955. De tunnel is uiteindelijk naar hem vernoemd.

In 1966 begon de planvorming voor de reconstructie van de tunnel, in eerste instantie waren plannen voor een gemengde spoor- en wegtunnel. Uiteindelijk is de tunnel alleen voor wegverkeer in gebruik genomen. De verkeerstunnel opende op 7 februari 1976 voor het verkeer. In 1981 werd de concessie voor de tunnel overgedragen aan de APRR. Na de tunnelbrand in de Tunnel du Mont-Blanc in 1999 werden de veiligheidseisen van lange verkeerstunnels in Frankrijk herzien. In 2004 is de tunnel afgesloten voor het vrachtverkeer, dat weer als vanouds over de Col de Sainte-Marie moest. Uiteindelijk is besloten de tunnel helemaal af te sluiten en een vluchtbuis aan te leggen. Na vier jaar heropende de tunnel weer op 1 oktober 2008.

Doorgaand verkeer

De tunnel wordt gebruikt door doorgaand verkeer tussen Nancy en Colmar. De cols van de Vosges zijn voor transitvrachtverkeer niet toegestaan. Tussen 22 en 6 uur zijn de cols in het geheel verboden voor al het vrachtverkeer. De Tunnel Maurice-Lemaire is dan de enige oost-westroute door de Vosges tussen de A4 in het noorden en de A36 in het zuiden die door vrachtverkeer gebruikt kan worden. Vrachtvervoer van gevaarlijke stoffen dient wel over de alternatieve routes te rijden.

De tunnel kan interessant zijn voor verkeer van Nederland naar Zwitserland dat via Luxemburg en Frankrijk rijdt. De traditionele route verloopt via de A4 over Strasbourg, maar de route via Nancy en de Tunnel Maurice-Lemaire is in reistijd vergelijkbaar, 25 kilometer korter en kost minder tol. Verkeer tussen Nancy en de A35 bij Sélestat komt daarbij door slechts één bebouwde kom, die van Châtenois.

Tol

De tunnel is een tolweg, in het beheer van de APRR. Het tolstation bevindt zich aan de westzijde van de tunnel. Ondanks dat het geen autoroute is, en daar ook niet op aansluit, is er wel télépéage mogelijk.

Referenties