Tranchée couverte Mondorf-les-Bains

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Tunnel Mondorf)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tranchée couverte

Mondorf-les-Bains

Kruist Route d'Ellange
Lengte 575 meter
Openstelling 24-07-2003
Intensiteit 23.400 mvt/dag
Locatie kaart

De Tranchée couverte Mondorf-les-Bains, ook wel Tranchée couverte Mondorf of Tunnel Mondorf genoemd, is een tranchée couverte in Luxemburg. De weg is onderdeel van de A13 en ligt bij de plaats Mondorf-les-Bains.

Kenmerken

De Tranchée couverte Mondorf-les-Bains bestaat uit twee buizen met 2x2 rijstroken inclusief vluchtstroken. De tunnelbuizen zijn even lang, en hebben een breedte van 13,50 meter en een lengte van 575 meter. De tunnel is aangelegd met een open bouwput, en kruist de lokale Route d'Ellange. Ten westen van de tunnel volgt vrij snel de aansluiting naar Altwies, waarna het Viaduc d'Altwies volgt. Oostelijk van de tunnel ligt een aansluiting naar Mondorf-les-Bains en de Tunnel Markusbierg. In de tunnel geldt een maximumsnelheid van 90 km/h. Binnen de tunnel komt een hoogteverschil van 32 meter voor wat overeenkomt met een stijgingspercentage van 5,6%[1].

Geschiedenis

De tunnel is geopend op 24 juli 2003 toen de A13 tussen Hellange en de Duitse grens gereedkwam.

Verkeersintensiteiten

Van de tunnel maken dagelijks ongeveer 23.400 voertuigen gebruik. Ongeveer 13,8% daarvan is vrachtverkeer.[2]

Referenties

Tunnels in Luxemburg

Tranchée couverte AessenTunnel Albert BousserTunnel CentsTunnel EhlerangeTranchée couverte FrisangeTunnel GousselerbiergTunnel GrouftTunnel HowaldTunnel MarkusbiergTunnel MerschTranchée couverte Mondorf-les-BainsTunnel René KonenTranchée couverte RoostTunnel Stafelter