Tunnel Soesterberg

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tunnel Soesterberg
NLN237.svg
Blank.png
N237 Soesterberg.jpg
Kruist Het Vliegdek Park
Lengte 210 meter
Openstelling 11 juli 2016
Intensiteit n.n.b. mvt/dag
Tunnelcategorie n.v.t.
Locatie kaart

De Tunnel Soesterberg is een onderdoorgang in Nederland, gelegen in het dorp Soesterberg met een gesloten deel van slechts 210 meter lengte. De tunnel heeft vooralsnog geen officiële naam gekregen en staat daarom bekend als Tunnel Soesterberg. De onderdoorgang is door zijn korte lengte geen tunnel in de zin van de Tunnelwet. De onderdoorgang heeft één buis en maakt onderdeel uit van de N237.

Kenmerken

De Tunnel Soesterberg ligt aan de noordkant van het dorp Soesterberg en is tussen eind 2015 en medio 2016 aangelegd. Op die plek loopt sinds sinds 1972 de N237, een provinciale weg die een verbinding vormt tussen Utrecht / Zeist en Amersfoort. De weg, die als straatnaam Amersfoortsestraat heeft, vormde daar een fysieke barrière tussen een noordelijke wijk van Soesterberg en de rest van het dorp. Om deze reden is besloten de weg te verdiepen en (deels) te overkappen. Op het tunneldak is daarna het Vliegdek Park aangelegd welke verwijst naar de vliegbasis Soesterberg die hier vlakbij lag.

De onderdoorgang bestaat uit één buis met in totaal vier rijstroken: twee rijstroken per richting die van elkaar zijn gescheiden door een betonnen barrier. De maximumsnelheid in de tunnel is 80 km/h. Omdat de onderdoorgang (slechts) 210 meter lang is en daarmee korter dan 250 meter hoeft hij niet volledig aan de Tunnelwet te voldoen. In tegenstelling tot 'officiële' tunnels is bij deze onderdoorgang tegenverkeer toegestaan. Ook bevat de tunnel geen nooduitgangen en brandblussystemen.

Het besluit om de N237 te verdiepen en de onderdoorgang aan te leggen is rond 2009 genomen. De aanleg van de verdiepte ligging maakt onderdeel uit van het Masterplan Soesterberg wat is opgesteld om het dorp Soesterberg te revitaliseren na sluiting van de nabijgelegen vliegbasis. Dit Masterplan had onder meer tot doel de barrièrewerking van de N237 in Soesterberg te verminderen. Andere onderdelen van het Masterplan waren onder meer de aanleg van twee overgangen voor fietsverkeer en langzaam verkeer en één voor gemotoriseerd verkeer. Het project is grotendeels gefinancierd door de provincie Utrecht en kostte 14 miljoen euro.

De aanleg van de onderdoorgang is in oktober 2015 begonnen. Vanaf eind maart tot begin juli 2016 was de N237 helemaal afgesloten om de onderdoorgang mogelijk te maken. De onderdoorgang is aangelegd door de combinatie Van Hattum en Blankevoort en KWS Infra. De tunnel is op 11 juli 2016 opengesteld voor het verkeer.

Overig

Aan beide kanten van de tunnel is op de voorkant van de tunnel de tekst 'Wegh der Weegen' geschreven met daarnaast een schets van het gezicht van Jacob van Kampen. Dit betreft een verwijzing naar de aanleg van de weg in de 17e eeuw. In 1647, in de aanloop tot de Vrede van Munster, werd de aanzet gegeven tot de aanleg van de elf kilometer lange weg over de uitgestrekte heide tussen Amersfoort en Utrecht. De Amersfoortseweg was meer dan zestig meter breed en daarmee een uitzondering in de Republiek. Tot aan de komst van de autosnelwegen in de twintigste eeuw zou in Nederland nooit meer zo’n brede weg worden aangelegd. De weg was daarmee zijn tijd ver vooruit en kreeg daarom de bijnaam Wegh der Weegen.

Referenties