Tunnel de Canta Galet

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tunnel de Canta Galet
Kruist La Revouta Soutrana
Lengte 615 meter
Openstelling 24-12-1976 / 17-11-1983
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Tunnel de Canta Galet is een tunnel in Frankrijk, gelegen bij La Revouta Soutrana. De tunnel is onderdeel van de A8 van Cannes naar Nice.

Kenmerken

De Tunnel de Canta Galet is een tweebuizige tunnel en is onderdeel van de A8, een snelweg die hier door het mooie en heuvelachtige landschap van de Franse Rivièra. De snelweg kent veel tunnels en viaducten op dit deel van de route. De tunnel heeft een lengte van 615 meter. Binnen de tunnel kent de weg een stijgingspercentage van 3%. De tunnel is gelegen in een bocht die de weg van het zuiden naar het oosten voert. Door de noordelijke/westelijke tunnelbuis lopen 2 rijstroken, door de zuidelijke/oostelijke 3. Ten oosten van de tunnel volgt het Viaduc de Magnan, dat het hoogste van de A8 is.[1]

Geschiedenis

De zuidelijke/oostelijke tunnelbuis is op 24 december 1976 in gebruik genomen, toen de eerste rijbaan van de A8 opende tussen Nice-Promenade des Anglais en Nice-Le Paillon. Er was toen 7 jaar sprake van tegenverkeer in de tunnel. Op 17 november 1983 werd de tweede rijbaan geopend, en werd het verkeer naar Cannes door de noordelijke/westelijke buis geleid.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen exacte verkeersintensiteiten van de tunnel bekend.

Referenties