Tunnel de Pessicart

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tunnel de Pessicart
Kruist Avenue de Pessicart
Lengte 600 meter
Openstelling 24-12-1976 / 17-11-1983
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Tunnel de Pessicart is een korte tunnel in Frankrijk, gelegen bij Le Ray. De tunnel is onderdeel van de A8 die ten noorden van Nice loopt.

Kenmerken

De tweebuizige Tunnel de Pessicart is gelegen bij de plaats Le Ray en is onderdeel van de A8 die hier door de bergachtige Franse Rivièra loopt met veel viaducten en tunnels. De noordelijke tunnelbuis meet 600 meter in lengte en heeft een rijbaan met 3 rijstroken zonder vluchtstroken richting Cannes. De zuidelijker gelegen tunnelbuis heeft een lengte van 599 meter en telt 2 rijstroken zonder vluchtstroken richting Monaco. De rijbanen die door de tunnel lopen stijgen met 5%.[1]

Geschiedenis

De noordelijke tunnelbuis is op 24 december 1976 in gebruik genomen, toen de eerste rijbaan van de A8 opende tussen Nice-Promenade des Anglais en Nice-Le Paillon. Er was toen 7 jaar sprake van tegenverkeer in de tunnel. Op 17 november 1983 werd de tweede rijbaan geopend, en werd het verkeer naar Cannes door de zuidelijke buis geleid. De beide tunnelbuizen zijn aangelegd conform de schildmethode.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen exacte verkeersintensiteiten van de tunnel bekend.

Referenties