Tunnel de Saint-Pierre-de-Féric

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tunnel de Saint-Pierre-de-Féric
Kruist Corniche des Oliviers
Lengte 253 meter
Openstelling 24-12-1976 / 17-11-1983
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Tunnel de Saint-Pierre-de-Féric is een korte tunnel in Frankrijk, gelegen bij Saint-Pierre-de-Féric. De tunnel is onderdeel van de A8 langs de noordkant van Nice.

Kenmerken

De Tunnel de Saint-Pierre-de-Féric is een korte tweebuizige tunnel. De noordelijke tunnelbuis kent 3 rijstroken richting Cannes en heeft een lengte van 253 meter. De zuidelijke tunnelbuis kent 2 rijstroken en een vluchtstrook richting Monaco en heeft een lengte van 247 meter. De weg door die door de tunnel loopt heeft een stijgingspercentage van 1,5% en is onderdeel van de A8, een snelweg die hier door het mooie en heuvelachtige landschap van de Franse Rivièra loopt. De snelweg kent veel tunnels en viaducten op dit deel van de route. [1]

Geschiedenis

De noordelijke tunnelbuis is op 24 december 1976 in gebruik genomen, toen de eerste rijbaan van de A8 opende tussen Nice-Promenade des Anglais en Nice-Le Paillon. Er was toen 7 jaar sprake van tegenverkeer in de tunnel. Op 17 november 1983 werd de tweede rijbaan geopend, en werd het verkeer naar Monaco door de zuidelijke buis geleid.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen exacte verkeersintensiteiten van de tunnel bekend.

Referenties