Tunnel de la Baume

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tunnel de la Baume
Kruist Rimiez
Lengte 353 meter
Openstelling 24-12-1976 / 01-07-1982
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Tunnel de la Baume is een korte tunnel in Frankrijk, gelegen bij Rimiez. De tunnel is onderdeel van de A8 die hier ten noorden van Nice loopt.

Kenmerken

De tweebuizige Tunnel de la Baume is gelegen bij de plaats Rimiez en is onderdeel van de A8, die hier door de bergachtige Franse Rivièra loopt met veel dalbruggen en tunnels. De noordelijke tunnelbuis meet 353 meter in lengte en telt 3 rijstroken zonder vluchtstroken richting Cannes. De zuidelijker gelegen tunnelbuis heeft een lengte van 326 meter en telt 2 rijstroken zonder vluchtstroken richting Monaco. De A8 die door de tunnel loopt heeft een stijgingspercentage van 4,5%.[1] Oostelijk van de tunnel gaat de A8 over in het Viaduc du Paillon.

Geschiedenis

De noordelijke tunnelbuis is op 24 december 1976 in gebruik genomen, toen de eerste rijbaan van de A8 opende tussen Nice-Promenade des Anglais en Nice-Le Paillon. Er was toen 6 jaar sprake van tegenverkeer in de tunnel. Op 1 juli 1982 werd de tweede rijbaan geopend, en werd het verkeer naar Monaco door de zuidelijke tunnelbuis geleid. De beide tunnelbuizen zijn aangelegd met een tunnelboormachine.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen exacte verkeersintensiteiten van de tunnel bekend.

Referenties