Tweede Kleine Beltbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Tweede Kleine Beltbrug is een mogelijke brug in Denemarken. De brug zou het zuiden van de Kleine Belt overspannen, tussen het vasteland van Jylland (Jutland) en het zuiden van het eiland Fyn (Funen) in de Primærrute 8. De huidige status van het project is onduidelijk.

Route

De Primærrute 8 is een oost-westroute vanaf het zuiden van Jylland richting Odense. Het deel tussen de E45 en Sønderborg wordt momenteel uitgebouwd als autosnelweg. De overspanning is circa 11 kilometer. Deze brug zou ongeveer 55 kilometer ten zuidoosten van de bestaande Kleine Beltbrug komen te liggen.

Toekomst

Er zijn momenteel geen concrete plannen voor de aanleg van de brug, alhoewel de aanleg van de autosnelweg 8 naar Sønderborg de brug enigszins plausibel zou maken. Onduidelijk is of de Deense overheid de intentie heeft om de brug op langere termijn aan te leggen.

Grote oeververbindingen in Denemarken

FarøbruggenFehmarnbelttunnelGrote BeltbrugGuldborgsundtunnelHelsingørbrugKattegatbrugKleine BeltbrugKronprinsesse Marys BroLimfjordtunnelØresundbrugOude Kleine BeltbrugRostock-GedserbrugStorstrømbrugTweede Kleine Beltbrug