UIT-bord

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een UIT-bord, model autosnelweg, op de N31 (autoweg).
Verkeersteken model BB01. UIT-bord op autosnelwegen.
Verkeersteken model BB02. UIT-bord op autowegen.
Verkeersteken model BB03. Chevronbord op autosnelwegen.

Het UIT-bord is een verkeersbord dat wordt gebruikt om de uitgang van een autosnelweg of autoweg aan te geven. Het bord wordt geplaatst direct na het punt waar de uitrijstrook van de afrit zich scheidt van de doorgaande rijbaan (de hoofdrijbaan). Het UIT-bord is geen verkeersteken uit het RVV. Net als alle andere verkeersborden is ook dit bord een vorm van bebakening.

Het model UIT-bord dat gebruikt wordt op autosnelwegen wijkt af van het model voor autowegen. Voor de autosnelwegen wordt model BB01 gebruikt. Dit model bestaat uit een blauw bord met witte bies, witte tekst "UIT" en een pijl die naar rechts wijst. Vroeger wees de pijl naar rechtsboven, maar sinds 2008 bevat het bord een horizontaal naar rechts wijzende pijl. Op autowegen (en soms op gebiedsontsluitingswegen) wordt model BB02 toegepast, wanneer de afrit een vloeiende vorm heeft. Model BB02 bevat een bies met chevronpijl en ook de witte tekst "UIT".

Op beide modellen wordt gebruikt gemaakt van RWS Ee. Sinds de invoering van redesign wordt model BB01 soms ook toegepast op het OWN, daar waar voorheen uitsluitend model BB02 was te vinden. Het bord was dan uitgevoerd in lettertype ANWB-Uu en kwam ook qua verdere vormgeving overeen met de redesign-bewegwijzering.

Tegenwoordig is de scheiding tussen het snelwegmodel en autowegmodel niet meer zo hard als voorheen. Dit komt mede door het feit dat het UIT-bord tot circa 2008 nog tot de bewegwijzering behoorde. Daarom was de ANWB verantwoordelijk voor de plaatsing van die borden en werd uniformiteit gegarandeerd. Tegenwoordig behoort het bord niet meer tot de bewegwijzering. Op straat kan men zodoende verschillende ontwerpen van UIT-borden tegenkomen. In de praktijk betekent dat op niet-autosnelwegen vaak model BB01 aangetroffen kan worden, zowel met het Uu-lettertype als Ee-lettertype, hartkoppijl en de open Redesign-pijl.

Bij splitsingen van autosnelwegen, dus op knooppunten, wordt geen UIT-bord toegepast, maar het zogenaamde chevronbord (model BB03). Dit is een staand rechthoekig bord met staande, witte en groene chevronpijlen. In de praktijk zijn voorbeelden te vinden waar ten onrechte een UIT-bord is geplaatst in plaats van het chevronbord. Andersom komt ook voor.

Geschiedenis

Het eerste UIT-bord werd geplaatst in 1966 op een afrit langs de A12 ten zuiden van Utrecht. Destijds als proef op verzoek van Rijkswaterstaat.[1] Voor de UIT-borden bestonden splitsingspunten op autosnelwegen vaak uit witte bolgestrate klinkers (puntstuk) en een witte handwegwijzer of schutting.

Het bord was gebaseerd op het groene Amerikaanse bord "EXIT", waarop een pijl naar rechtsboven wees. Op het Nederlandse bord kwam de term "UIT" te staan: een verkorte versie van 'uitrit'. Tegenwoordig staan aansluitingen op autosnelwegen beter bekend als 'afrit', maar die term raakte pas in de jaren '70 goed ingeburgerd. Tegen die tijd waren de UIT-borden al gemeengoed geworden en heeft men het maar zo gelaten. Tot op de dag van vandaag dus.

Waar UIT-borden werden toegepast bij afritten, waren er nog geen borden bij knooppunten. Hiervoor volgde de introductie van de chevronborden. De eerste verschenen in de vroege jaren '80.

Referenties