US 1 in Massachusetts

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 1
Begin South Attleboro
Einde Salisbury Plains
Lengte 86 mi
Lengte 138 km
Route

Rhode Island

Attleboro

Mansfield

Norwood

Dedham

Boston


Northeast Expressway

Chelsea

Carter Street

Revere Beach Parkway

Cushman Avenue

Beach Street


Saugus

Peabody

Newburyport

Salisbury

New Hampshire

De US 1 is een US Highway in de Amerikaanse staat Massachusetts. De route vormt een noord-zuidverbinding en volgt grofweg de route van de Interstate 95. De route loopt vanaf South Attleboro bij de stad Providence naar de voorsteden van Boston, om daarna tot het centrum van Boston over de Interstate 93 te lopen, In de noordoostelijke voorsteden van Boston vormt de US 1 een aparte snelweg. De route loopt daarna via een oude Turnpike naar de grens met New Hampshire bij Salisbury Plains. De route is 138 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 1 freeway in Chelsea, aan de noordkant van Boston.

Tussen Pawtucket en South Attleboro steekt de US 1 als secundaire hoofdweg de grens met Rhode Island en Massachusetts over. De weg loopt dan als hoofdweg met 4 rijstroken parallel aan de Interstate 95 naar het noorden. Men passeert door plaatsen als Attleboro en Norwood, voordat de weg eindigt op de Interstate 95 bij Dedham. De weg volgt dan de route via de I-95/I-93 naar het oosten, en volgt dan de Interstate 93 tot aan het centrum van Boston. Ten noorden van de Zakim Bridge maakt de weg een boog van 270 graden onder de I-93 door, en wordt dan zelf een snelweg. Via de dubbeldeks tolbrug Tobin Bridge steekt de US 1 de haven van Boston over. De weg telt hier 2x2 rijstroken. De snelweg telt daarna 2x3 rijstroken en slingert door de voorstad Chelsea. Dit gedeelte heet eerst de Adamski Memorial Highway, en later de Northeast Expressway. Men passeert langs Revere, en in de voorstad Saugus eindigt het snelweggedeelte. De weg loopt dan als de zesstrooks Broadway naar het noordoosten, en bij Peabody kruist men tweemaal kort na elkaar de I-95. De weg gaat daarna als secundaire hoofdweg naar het noordoosten, bijna kaarsrecht. Bij Salisbury Plains steekt de US 1 de grens met New Hampshire over.

Geschiedenis

In Boston vormt de US 1 de Northeast Expressway, een korte snelweg naar de voorstad Revere. Dit is een overblijfsel van oudere plannen om de I-95 niet om, maar door Boston te laten verlopen, zoals gebruikelijk is in de Verenigde Staten. De Tobin Bridge opende op 27 februari 1950 voor het verkeer. In 1956 en 1958 opende de rest van de Northeast Expressway door Chelsea en Revere. De snelweg is tussen 1955 en 1973 als de I-95 genummerd geweest.

Verkeersintensiteiten

De Tobin Bridge verwerkt zo'n 75.000 voertuigen per etmaal. In Revere zijn dit 66.000 voertuigen per etmaal.

Tol

Waarschuwing voor de elektronische tolheffing op de Tobin Bridge.

Op de Tobin Bridge moet tol betaald worden, alleen richting zuiden. Sinds 21 juli 2014 is de tolheffing volledig elektronisch.

Referenties


Interstates en US Highways in Massachusetts

BostonSpringfieldWorcester

Expressways in Boston

Interstate 90Interstate 93Interstate 95Interstate 495US 1US 3SR-2SR-3SR-24SR-128

U.S. Highway 1

FloridaGeorgiaSouth CarolinaNorth CarolinaVirginiaD.C.MarylandPennsylvaniaNew JerseyNew YorkConnecticutRhode IslandMassachusettsNew HampshireMaine