US 1 in New Hampshire

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 1
Begin Seabrook
Einde Portsmouth
Lengte 17 mi
Lengte 27 km
Route

Massachusetts

Hampton

Portsmouth

Maine

De US 1 is een US Highway in de Amerikaanse staat New Hampshire. De weg vormt een korte noord-zuidroute langs de kust, vanaf de grens met Massachusetts via Portsmouth naar de grens met Maine. De US 1 is in New Hampshire 27 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 1 vormt een kustroute waaraan de Interstate 95 in New Hampshire parallel loopt. De US 1 loopt een paar kilometer landinwaarts en is een overwegend enkelbaans weg. De regio is dichtbevolkt en er is veel bebouwing op de route. Men kruist de I-95 niet, maar wel twee andere snelwegen, namelijk de State Route 101 en de Spaulding Turnpike.

Geschiedenis

De US 1 werd in 1926 gecreëerd en de route is sindsdien in New Hampshire niet meer aangepast. In 1923 opende de Memorial Bridge bij Portsmouth op de grens met Maine. Deze brug werd in 2011 gesloten vanwege de slechte conditie, en is in 2013 vervangen door een nieuwe brug, waardoor er tijdelijk een onderbreking in de US 1 was. De nieuwe brug opende op 8 augustus 2013 voor het verkeer. In 1940 opende de Sarah Mildred Long Bridge van de US 1 Bypass en in 1950 opende de parallelle Interstate 95, waardoor de US 1 al vroeg geen doorgaand belang meer had, en derhalve ook niet hoogwaardig is uitgebouwd.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Interstates en US Highways in New Hampshire

New Hampshire TurnpikeEverett TurnpikeSpaulding Turnpike

U.S. Highway 1

FloridaGeorgiaSouth CarolinaNorth CarolinaVirginiaD.C.MarylandPennsylvaniaNew JerseyNew YorkConnecticutRhode IslandMassachusettsNew HampshireMaine