US 1 in Pennsylvania

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 1.svg
US 1 PA map.png
US 1
Begin Oxford
Einde Morrisville
Lengte 81 mi
Lengte 130 km
Route

Maryland US 1.svg

Afslagsymbool.svg Chrome

Afslagsymbool.svg Oxford

Afslagsymbool.svg Oxford

Afslagsymbool.svg New London

Afslagsymbool.svg Jennersville

Afslagsymbool.svg West Grove

Afslagsymbool.svg Avondale

Afslagsymbool.svg Thoughkenamon

Afslagsymbool.svg Kennett Square

Centrum.svg Hamorton

Centrum.svg US 322.svg Concordville

Centrum.svg Chester Heights

Centrum.svg Lima

Afslagsymbool.svg Media

Afslagsymbool.svg I-476.svg → Chester / Scranton

Afslagsymbool.svg Springfield

Centrum.svg Upper Darby

Centrum.svg Penn Wyne

Knooppuntsymbool.svg I-76.svg → Pittsburgh

Knooppuntsymbool.svg I-76.svg → Downtown

Afslagsymbool.svg Wissahickon Avenue

Afslagsymbool.svg Roberts Avenue

Afslagsymbool.svg Broad Street

Centrum.svg Philadelphia

Knooppuntsymbool.svg PA-63.svg → Andalusia

Afslagsymbool.svg Nottingham

Knooppuntsymbool.svg I-276.svg → Pittsburgh / New York City

Afslagsymbool.svg Feasterville

Afslagsymbool.svg Penndel

Afslagsymbool.svg Langhorne

Knooppuntsymbool.svg I-95.svg → Philadelphia / Ewing

Afslagsymbool.svg Fairless Hills

Afslagsymbool.svg Levittown

Knooppuntsymbool.svg US 13.svg → Bristol

Afslagsymbool.svg Morrisville

Afslagsymbool.svg Morrisville

New Jersey US 1.svg → Trenton

De US 1 is een US Highway in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De weg vormt een diagonale oost-westroute in het zuidoosten van de staat, voornamelijk in de agglomeratie Philadelphia. De route is overal minimaal vierstrooks, en ook vaak een autosnelweg. De route is 130 kilometer lang.

Routebeschrijving

Ter hoogte van het gehucht Sylmar komt de US 1 vanuit Maryland de staat Pennsylvania binnen. Bijna direct begint het snelweggedeelte, die hier de Kennett-Oxford Bypass is. Dit snelweggedeelte is ongeveer 37 kilometer lang, en passeert door al enigszins verstedelijkt landbouwgebied. Hier telt de snelweg 2x2 rijstroken. Na Kennett Square eindigt de snelweg, en wordt de weg een vierstrooks hoofdweg, de Baltimore Pike. Een belangrijke kruising volgt bij Painters Crossroads, waar men de US 202 kruist, die vanaf Wilmington naar West Chester loopt, en ook gedeeltelijk een snelweg is. Amper anderhalve kilometer daarna slaat de US 322 af, die naar Chester loopt. Het gebied raakt steeds meer verstedelijkt, maar is nog vrij dun bebouwd, met huizen op grote percelen in bebost gebied.

Even voor het plaatsje Media wordt de US 1 weer een snelweg, de Media Bypass. Men kruist dan de Interstate 476, waarbij de doorgaande stromen ongelijkvloers zijn, maar men via verkeerslichten kan uitwisselen naar de andere snelweg. Vanaf Springfield wordt de weg weer een vierstrooks hoofdweg. Het stedelijk gebied is hier alweer dichter bebouwd, met woonwijken. De voorsteden waar men doorheen komt zijn doorgaans klein, maar aan elkaar gegroeid, en grenzen tussen de verschillende voorsteden zijn doorgaans niet waar te nemen. Er volgen dan een aantal grote kruisingen met radiale wegen van Philadelphia, en de weg loopt over de grens van Philadelphia County, die hetzelfde is als de stad Philadelphia. De US 1 heet hier City Avenue. De weg voegt dan in op de Interstate 76, om een kilometer erna weer uit te voegen.

zie Roosevelt Expressway voor het hoofdonderwerp.

De weg is hier dan een snelweg en heet de Roosevelt Expressway, terwijl men de rivier de Schuylkill oversteekt. De snelweg telt hier 2x3 rijstroken. Het snelweggedeelte is echter niet zo lang, en is meer een inprikker naar de woonwijken ten noorden van het centrum. De US 1 gaat dan over in de 12-strooks Roosevelt Boulevard. De kruising met Oxford Avenue is ongelijkvloers, maar de meeste aansluitingen zijn gelijkvloers met verkeerslichten. Dit gedeelte van Philadelphia bestaat uit vrij dichtbebouwde woonwijken met rijtjeshuizen. Daarna volgen nog een paar ongelijkvloerse kruisingen. Na Grant Avenue heet de weg de Lincoln Highway, terwijl men door de uitgestrekte woonwijken van Philadelphia komt. In het uiterste noordoosten van de stad kruist men de State Route 63 via een klaverblad. Daarna versmalt de weg naar een zesstrooks boulevard.

de US 1 bij Langhorne ten noorden van Philadelphia.

Men kruist daarna de Interstate 276, en de US 1 wordt weer een snelweg, de New Lincoln Highway. Deze snelweg telt 2x2 rijstroken. Men komt dan door voorstedelijk gebied, wat meteen weer wat dunner bebouwd is dan de stad Philadelphia. Ter hoogte van Woodburne kruist men de Interstate 95, de snelweg naar Trenton, de hoofdstad van New Jersey. Lang zal dit de I-95 niet blijven, daar deze snelweg verplaatst wordt over de I-276 en de New Jersey Turnpike. Bij Morrisville volgt dan het knooppunt met de US 13, de snelweg naar de voorstad Levittown. Daarna volgt de brug over de rivier de Delaware, die tevens de grens is met New Jersey. De US 1 in New Jersey loopt dan door naar Trenton, en uiteindelijk New York.

Geschiedenis

Ten westen van Philadelphia

In 1958 begon de aanleg van en korte bypass om het voorstadje Media, wat in 1960 voltooid was. Het knooppunt met de I-476 zou echter nog zeker 30 jaar op zich laten wachten.

Verder westelijk begon in 1965 de aanleg van een bypass vanaf Oxford naar Kennett Square, een stuk snelweg wat tegenwoordig 35 kilometer lang is vanaf de grens met Maryland. In eerste instantie ging hiervan alleen de oostelijke 10 kilometer in aanleg. Dit deel werd in 1966 geopend en vanaf 1967 genummerd als US 1. In 1968 begon de aanleg van het westelijke gedeelte tot net voor de grens met Maryland. Dit gedeelte opende in 1970.

Niet gebouwd

Er ontbreekt zo'n 24 kilometer tussen de snelweg bij Kennett Square en de bypass van Media. In de jaren 60 en 70 werd een doorgaande snelweg voorzien tussen Philadelphia en Baltimore, die ten noorden van de staat Delaware langs zou gaan. Dit moest de I-95 ontlasten. In 1977 werden deze plannen echter afgeblazen. Eind jaren 70 werd ook de verlenging naar Baltimore in Maryland afgeblazen.

Roosevelt Expressway

zie Roosevelt Expressway.

Ten oosten van Philadelphia

In de jaren 50 werden diverse voorstellen gedaan voor een snelweg door Trenton en het noordoosten van de agglomeratie Philadelphia. In eerste instantie wilde men niet teveel concurrentie met de tolweg New Jersey Turnpike aangaan, maar uiteindelijk werd toch gekozen voor een snelweg. Daarna kwamen er plannen om de I-95 door het centrum van Trenton te laten lopen, maar gevreesd werd dat daar niet genoeg capaciteit voor was. De I-95 zou uiteindelijk een westelijker route via Ewing om Trenton volgen.

In de jaren 50 begon men met de aanleg van de US 1 als een snelweg tussen Philadelphia en Trenton. In 1955 opende het eerste deel tussen de US 13 in Morrisville en de grens met New Jersey bij Trenton. In 1970 opende het gedeelte van de grens met Philadelphia tot aan Langhorne, nu een aansluiting met de Interstate 95. In 1972 werd de snelweg een klein stukje verlengd in Langhorne, en in 1978 opende weer een stukje tussen Fallingston en Morrisville. In 1987 werd het laatste stukje tussen Langhorne en Fallingston geopend voor het verkeer.

In de loop der tijd zijn er diverse plannen geweest om de gehele US 1 vanaf de Roosevelt Expressway om te bouwen tot snelweg, zodoende een tweede doorgaande snelweg tussen Philadelphia en Trenton aan te leggen. Deze plannen kwamen binnen de stad Philadelphia echter herhaaldelijk niet van de grond.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Expressways in Philadelphia

I-76.svgInterstate 95 (DE) (DE) • Interstate 95 (PA) (PA) • Interstate 95 (NJ) (NJ) • Interstate 195Interstate 276Interstate 295Interstate 495I-676.svg

US 1.svg (PA) • Trenton Freeway (NJ) • US 13US 30US 202US 422.svgSR-1SR-29SR-42SR-55SR-63SR-90SR-100SR-141SR-309New Jersey Turnpike Shield.svgAtlantic City Expressway.svg

Interstates en US Highways in de staat Pennsylvania

Interstate 70Interstate 76Interstate 78Interstate 79Interstate 80Interstate 81Interstate 83Interstate 84Interstate 86Interstate 90Interstate 95Interstate 99Interstate 176Interstate 180Interstate 276Interstate 279Interstate 283I-295.svgInterstate 376Interstate 380Interstate 476Interstate 676

US 1US 6US 11US 13US 15US 19US 20US 22US 30US 40US 62US 119US 202US 209US 219US 220US 222US 224US 322US 422US 522

PhiladelphiaPittsburghHarrisburgScranton

US 1.svg U.S. Highway 1

FloridaGeorgiaSouth CarolinaNorth CarolinaVirginiaD.C.MarylandPennsylvaniaNew JerseyNew YorkConnecticutRhode IslandMassachusettsNew HampshireMaine

US 201.svg US 301.svg US 401.svg US 501.svg US 601.svg US 701.svg