US 202 in Massachusetts

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 202
Begin Congamond
Einde Winchendon Springs
Lengte 79 mi
Lengte 127 km
Route

Connecticut

Westfield

Holyoke

Belchertown

Winchendon

New Hampshire

De US 202 is een US Highway in de Amerikaanse staat Massachusetts. De weg vormt een noord-zuidroute door het westen en midden van de staat, vanaf de grens met Connecticut via Westfield en Holyoke bij Springfield naar de grens met New Hampshire. De US 202 is in Massachusetts 127 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 202 volgt een enigszins secundaire route, maar er zijn geen alternatieve concurrerende routes in de directe omgeving, waardoor de US 202 door regionaal verkeer wel benut wordt. De US 202 loop door het westen en noorden van de agglomeratie Springfield, zonder de stad Springfield zelf aan te doen. Men kruist er de Interstate 90 en Interstate 91. De route voert langs het grote Quabbin Reservoir, het grootste meer van Massachusetts, en is een stukje met de State Route 2 dubbelgenummerd, dit deel is een ongelijkvloerse super two. De US 202 in New Hampshire gaat verder richting Hillsborough.

Geschiedenis

De US 202 werd in 1934 gecreëerd. De route is in Massachusetts nooit van erg groot doorgaand belang geweest, vooral omdat de route niet direct naar andere grote steden leidt. De weg is dan ook nergens vierstrooks uitgebouwd, behalve in Holyoke, een noordelijke voorstad van Springfield.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 6.200 voertuigen ter hoogte van de grens met Connecticut en 5.400 voertuigen tussen Westfield en de I-90. Op de brug over de Connecticut River in Holyoke rijden 22.000 voertuigen, het drukste punt van de US 202 in Massachusetts. Dit daalt vrij snel naar 3.500 voertuigen langs het Quabbin Reservoir en 14.000 voertuigen op de super two langs Athol. Ter hoogte van de grens met New Hampshire reden 6.200 voertuigen.

Referenties


Interstates en US Highways in Massachusetts

BostonSpringfieldWorcester

U.S. Highway 202

DelawarePennsylvaniaNew JerseyNew YorkConnecticutMassachusettsNew HampshireMaine