US 212 in South Dakota

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 212
Begin Belle Fourche
Einde Goodwin
Lengte 410 mi
Lengte 660 km
Route

Wyoming

Belle Fourche

Newell

Dupree

Gettysburg

Redfield

Clark

Watertown

Minnesota

De US 212 is een US Highway in de Amerikaanse staat South Dakota. De weg vormt een oost-westroute door het midden van de staat, vanaf de grens met Wyoming via Belle Fourche en Watertown naar de grens met Minnesota. De US 212 is in South Dakota 660 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 212 over Lake Oahe (Missouri River).

De US 212 in Wyoming komt vanuit Billings en voert via Belle Fourche naar het oosten. de route ten westen van de Missouri River voert door zeer afgelegen gebied met nauwelijks verharde wegen. De dichtstbijzijnde alternatieve routes liggen 50 kilometer naar het noorden of zuiden en grote delen van de US 212 voeren door indianenreservaten. Men kruist het Lake Oahe, waarin de Missouri ingedamd is, waarna men naar het oosten toe langzaam in wat meer gecultiveerd gebied komt met meer boerderijen en dorpen. De grootste plaats op de route is Watertown in het oosten van South Dakota, waar men de Interstate 29 kruist. Oostelijker volgt de grens met Minnesota. De US 212 in Minnesota gaat dan verder richting Minneapolis.

Geschiedenis

De US 212 werd in 1926 gecreëerd en het westelijk beginpunt was in eerste instantie Belle Fourche. In 1939 werd de route verder door Wyoming naar Montana verlengd. De route is niet van erg groot doorgaand belang, maar is wel de enige lange-afstandsroute in de regio.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 1.500 voertuigen bij de grens met Wyoming en 400 tot 800 voertuigen over de eenzame gebieden ten oosten van Belle Fourche tot de Missouri River. Oostelijk van de Missouri blijven de verkeersintensiteiten erg laag, tot Redfield komen ze nauwelijks boven de 600 tot 1.000 voertuigen uit. Vanaf Redfield tot Watertown stijgen de intensiteiten langzaam van 1.500 naar 3.100 voertuigen. Dit daalt weer naar 1.500 voertuigen op de grens met Minnesota.

Referenties


Interstates en US Highways in de staat South Dakota

U.S. Highway 212

MontanaWyomingSouth DakotaMinnesota