US 220 in West Virginia

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 220
Begin Franklin
Einde Keyser
Lengte 92 mi
Lengte 148 km
Route

Virginia

Franklin

Petersburg

Moorefield

New Creek

Keyser

Maryland

De US 220 is een US Highway in de Amerikaanse staat West Virginia. De weg vormt een noord-zuidroute door het oosten van de staat en is 148 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 220 vormt een noord-zuidroute door de Appalachian Mountains in het oosten van de staat, min of meer parallel aan de grens met Virginia. De US 220 in Virginia komt vanuit Covington, de route verloopt daarna door de kenmerkende lange valleien van de oostelijke Appalachian Mountains. De US 220 voert door dunbevolkt gebied, de valleien kennen hoofdzakelijk enkele gehuchten en kleine dorpjes. In Monterey kruist men de US 250, in Franklin de US 33 en in Moorefield de US 48. Moorefield en Keyser zijn de grootste plaatsen op de route. Keyster ligt op de grens met Maryland en kent een viaduct over het spoor en de Potomac River. De US 220 in Maryland gaat verder naar Cumberland.

Geschiedenis

De US 220 was één van de oorspronkelijke US Highways van 1926 maar verliep indertijd niet zuidelijker dan Cumberland, Maryland. In 1929 werd de route zuidwaarts verlengd tot de US 50 bij New Creek, waarbij de US 220 feitelijk maar 10 kilometer door West Virginia verliep. Dit veranderde in 1934, toen de US 220 ver zuidwaarts werd verlengd tot Rockingham, North Carolina. Hiermee kwam ook de hele route door West Virginia tot stand.[1]

De US 220 heeft een secundair karakter, er liggen geen plaatsen groter dan een flink dorp op de route en men kruist ook geen autosnelwegen. De US 220 is grotendeels nog in de oorspronkelijke toestand als eenvoudige tweestrooks weg.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Interstates en US Highways in West Virginia

U.S. Highway 220

North CarolinaVirginiaWest VirginiaMarylandPennsylvania