US 231 in Tennessee

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 231
Begin State Line
Einde Westmoreland
Lengte 120 mi
Lengte 193 km
Route

Alabama

Fayetteville

Shelbyville alt

Murfreesboro

Lebanon

Westmoreland

Kentucky

De US 231 is een US Highway in de Amerikaanse staat Tennessee. De weg vormt een noord-zuidroute door het midden van de staat, vanaf de grens met Alabama via Murfreesboro naar de grens met Kentucky. De US 231 is in Tennessee 193 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 231 nabij Fayetteville.

De US 231 doorsnijdt de staat van zuid naar noord en kruist twee Interstate Highways, de I-24 en I-40. De grootste stad op de route is Murfreesboro, en de route is tussen de grens met Alabama en Murfreesboro voor ongeveer tweederde als een divided highway uitgevoerd. Noordelijk van Murfreesboro is de US 231 enkelbaans. De route vermijdt de agglomeratie Nashville en loopt er ten oosten vans. De US 231 steekt ook de Cumberland River over.

Geschiedenis

De US 231 was één van de oorspronkelijke US Highways van 1926, maar verliep destijds alleen in Florida en Alabama. In 1952 werd het noordelijk eindpunt een heel eind noordwaarts verlengd van Montgomery, Alabama naar St. John, Indiana.[1] Hiermee kwam de huidige route door Tennessee tot stand.

Delen van de route zijn later opgewaardeerd naar een 2x2 divided highway of 5-strooks weg met een center turn lane. Het zuidelijk deel tussen de grens met Alabama en Fayetteville is al in of voor de jaren '80 naar een 5-strooks weg met center turn lane verbreed. Rond 2000 is de US 231 tussen Shelbyville en Murfreesboro naar 2x2 / 5 rijstroken verbreed.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Interstates en US Highways in Tennessee

ChattanoogaKnoxvilleMemphisNashville

U.S. Highway 231

FloridaAlabamaTennesseeKentuckyIndiana