US 278 in South Carolina

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 278
Begin North Augusta
Einde Hilton Head Island
Lengte 154 mi
Lengte 248 km
Route

Georgia

North Augusta

Barnwell

Allendale

Fairfax

Hampton

Ridgeland

Hardeeville

Hilton Head Island

De US 278 is een US Highway in de Amerikaanse staat South Carolina. De weg vormt een noord-zuidroute door het zuidwesten van de staat, vanaf de grens met Georgia tot Hilton Head Island. De US 278 is in South Carolina 248 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 278 in Georgia komt vanuit Augusta en slaat oostwaarts af rondom de Savannah River Site, een nucleair onderzoekscentrum. Daarna voert de route zuidwaarts, op enige afstand parallel aan de Savannah River, die de grens met Georgia vormt. De route doet geen grotere plaatsen aan en kruist bij Hardeeville de US 17 en de Interstate 95, even ten noorden van de grens met Georgia. De route voert dan oostwaarts als divided highway naar Hilton Head Island, een belangrijk toeristenoord aan de Atlantische kust.

Geschiedenis

De US 278 is één van de latere toevoegingen aan het netwerk van US Highways, in 1951. Indertijd verliep de route alleen door Mississippi en Alabama, later ook in Georgia. Het was pas vanaf 1965 dat de US 278 in South Carolina kwam te liggen, toen het oostelijk eindpunt werd gewijzigd van Augusta, Georgia tot Hilton Head Island in South Carolina.[1]

Al in de jaren '50 is het deel tussen North Augusta en Beech Island naar een 2x2 divided highway verbreed. Dit was indertijd een onderdeel van de State Route 125 die naar de Savannah River Site verliep. De Savannah River Site was een ontwikkelcentrum voor de Amerikaanse kernwapens, in de jaren '50 zijn hier diverse nucleaire reactors gebouwd. De laatste reactor werd in 1992 buiten gebruik gesteld.

In 1956 opende de James F. Byrnes Bridge naar Hilton Head Island, dit was een tolbrug. In de jaren '70-80 is de weg op Hilton Head Island al gedeeltelijk naar 2x2 rijstroken verbreed vanwege het toegenomen toerisme. De tolbrug is in 1982 vervangen door een moderne brug met 4 rijstroken.

Eind jaren '80 of begin jaren '90 is een kort stuk tussen Allendale en Fairfax naar een 5-strooks weg met center turn lane verbreed. Een groot deel van de US 278 is echter een reguliere enkelbaans weg gebleven.

Op 16 januari 1998 opende de 11 kilometer lange Cross Island Parkway op Hilton Head Island voor het verkeer.[2] Dit was een tolweg tot de obligaties voor de bouw waren afbetaald. Op 1 juli 2021 werd de Cross Island Parkway tolvrij.[3][4]

Verkeersintensiteiten

Referenties

Interstates en US Highways in South Carolina

Columbia

U.S. Highway 278

ArkansasMississippiAlabamaGeorgiaSouth Carolina