US 287 in Texas

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 287.svg
US 287 TX map.png
US 287
Begin Port Arthur
Einde Kerrick
Lengte 768 mi
Lengte 1.236 km
Route

Centrum.svg Port Arthur


freeway

Knooppuntsymbool.svg Texas 73.svg

Afslagsymbool.svg Nall Street

Afslagsymbool.svg Nederland Avenue

Afslagsymbool.svg Spurlock Road

Afslagsymbool.svg FM 3514

Afslagsymbool.svg Twin City Highway

Afslagsymbool.svg Martin Luther King Jr. Parkway

Afslagsymbool.svg Highland Avenue

Afslagsymbool.svg Port Arthur Road

Afslagsymbool.svg Florida Avenue

Afslagsymbool.svg 4th Street

Afslagsymbool.svg Fannett Road

Knooppuntsymbool.svg I-10.svg

Afslagsymbool.svg College Street US 90.svg

Afslagsymbool.svg Downtown Beaumont

Knooppuntsymbool.svg I-10.svg

Afslagsymbool.svg 11th Street

Afslagsymbool.svg Lucas Drive

Afslagsymbool.svg Dowlen Road

Afslagsymbool.svg SH 105

Afslagsymbool.svg Chinn Lane

Afslagsymbool.svg Tram Road

Afslagsymbool.svg Cooks Lake Road

Afslagsymbool.svg Rose Hill Acres

Afslagsymbool.svg Lumberton US 96.svg


Centrum.svg Lumberton

Centrum.svg Woodville US 69.svgUS 190.svg

Centrum.svg Corrigan US 59.svg

Centrum.svg Crockett

Centrum.svg Palestine US 79.svgUS 84.svg

Centrum.svg Corsicana I-45.svg

Centrum.svg Ennis I-45.svg

Centrum.svg Waxahachie I-35.svg

Centrum.svg Midlothian US 67.svg


freeway

Afslagsymbool.svg South Mansfield

Afslagsymbool.svg Heritage Parkway

Afslagsymbool.svg Downtown Mansfield

Afslagsymbool.svg Walnut Creek Drive

Afslagsymbool.svg Cooper Street

Afslagsymbool.svg Russell Curry Road

Afslagsymbool.svg Sublett Road

Knooppuntsymbool.svg I-20.svg


Knooppuntsymbool.svg I-820.svg

Afslagsymbool.svg Village Creek Road

Afslagsymbool.svg Miller Avenue

Afslagsymbool.svg Vaughn Boulevard

Afslagsymbool.svg Mitchell Boulevard

Afslagsymbool.svg Rosedale Street

Afslagsymbool.svg Riverside Drive

Knooppuntsymbool.svg I-30.svg

Knooppuntsymbool.svg I-35.svg


Centrum.svg Rhome

Centrum.svg Decatur US 380.svg

Centrum.svg Bowie US 81.svg

Centrum.svg Henrietta US 82.svg


Wichita Falls Freeway

Afslagsymbool.svg Old Henrietta Road

Afslagsymbool.svg Waurika Freeway

Knooppuntsymbool.svg US 281.svg

Afslagsymbool.svg Old Jacksboro Highway

Knooppuntsymbool.svg US 82.svg

Afslagsymbool.svg Downtown Wichita Falls

Afslagsymbool.svg Old Iowa Park Road

Afslagsymbool.svg Maurine Street

Knooppuntsymbool.svg I-44.svg

Afslagsymbool.svg SH 11

Afslagsymbool.svg City View Drive

Afslagsymbool.svg Wellington Lane

Afslagsymbool.svg Huntington Lane

Afslagsymbool.svg FM 369

Afslagsymbool.svg Rifle Range Road

Afslagsymbool.svg Iowa Park

Afslagsymbool.svg North Fork Buffalo Creek Res.

Afslagsymbool.svg Fowlkes Station Road

Afslagsymbool.svg Electra


Centrum.svg Vernon US 70.svgUS 183.svgUS 283.svg

Centrum.svg Childress US 62.svgUS 83.svg

Centrum.svg Clarendon

Centrum.svg Claude

Centrum.svg Amarillo I-40.svgUS 60.svgUS 87.svg

Centrum.svg Dumas US 87.svg

Centrum.svg Stratford US 54.svg

Oklahoma US 287.svg

De US 287 is een US Highway in de Amerikaanse staat Texas. De weg is één van de langere US Highways, en loopt vanaf Kerrick aan de grens met Oklahoma tot aan Port Arthur aan de Golf van Mexico. Onderweg doet men de agglomeratie Dallas-Fort Worth aan. De route is 1.236 kilometer lang, de US 287 is daarmee de op drie na langste US Highway in Texas.

Routebeschrijving

Texas Panhandle

De US 287 ter hoogte van de Oklahoma state line in Kerrick.

De weg begint in het uiterste noorden van Texas, ter hoogte van het gehucht Kerrick komt de US 287 uit Oklahoma. Vanaf hier loopt de weg kaarsrecht naar het zuidoosten, door de weilanden. Dit deel van Texas is dunbevolkt. Ter hoogte van Stratford kruist men de US 54, die van Dalhart naar Guymon in Oklahoma loopt, en de US 287 buigt hier naar het zuiden af, en telt dan zelfs 2x2 rijstroken. De weg is grotendeels verlaten, en kaarsrecht. Het landschap is zeer open omdat hier geen bomen groeien. In Dumas kruist men de US 87, die vanaf Dalhart naar Amarillo loopt, dubbelgenummerd met de US 287. Ten zuiden van Masterson kruist men de rivier de Canadian. Er zijn ook vluchtstroken beschikbaar. Even ten noorden van de grote stad Amarillo begint het snelweggedeelte. De snelweg telt 2x2 rijstroken, en loopt door de noordelijke buitenwijken. Ter hoogte van het centrum splitst de snelweg zich in vier hoofdstraten. Men kruist dan de US 60, die van Amarillo naar Canadian loopt. Daarna voegt de US 287 in op de Interstate 27, en daarna via een turbineknooppunt op de Interstate 40 richting Oklahoma City.

Na 13 kilometer voegt de US 287 uit van de I-40, en begint de weg als vierstrooks hoofdweg naar het zuidoosten te lopen. De afstanden zijn groot, en het landschap is monotoon. Er zijn hier ook vluchtstroken beschikbaar, wat gebruikelijk is voor niet-snelwegen die een belangrijke functie uitoefenen. Men komt onderweg maar weinig plaatsjes tegen. De meeste zijn kleine dorpjes. In Newlin steekt men de rivier de Red over, die verderop de grens tussen Oklahoma en Texas vormt. In Childress kruist men de US 62, die van Lubbock naar Lawton in Oklahoma loopt. Hier eindigt ook de Texas Panhandle.

Northern Texas

Langs de route liggen enkele moderne rustplaatsen. Toch zijn er vrijwel geen grotere plaatsjes, op de route, en ze liggen ver uit elkaar. Men komt langs Vernon, waar de US 287 de randweg vormt. Men kruist hier de US 283, die van Coleman in het zuiden naar Altus in Oklahoma loopt. De US 287 loopt hier niet ver van de grens met Oklahoma. Tevens kruist men hier de US 70, die van Plainview naar Ardmore loopt, twee regiostadjes. Vanaf Electra begint dan een tweede snelweggedeelte, en dit is een wat langer traject, men komt hier door de grote stad Wichita Falls, die 104.000 inwoners telt. Hier kruist men de Interstate 44, die naar Oklahoma City loopt. De snelweg loopt dwars door het centrum van Wichita Falls. Tevens kruist men hier de US 82, die van Sherman naar Lubbock loopt, de laatste is een grote stad in het noordwesten van Texas. Ook kruist men hier de US 281, die naar San Antonio in het diepe zuiden loopt. De US 287 heet hier de Central Freeway.

Even ten oosten van Wichita Falls eindigt het snelweggedeelte, en is de weg weer een 2x2 hoofdweg. Men passeert over de prairies langs een paar dorpjes, en in Bowie kruist men de US 81, die naar Duncan in Oklahoma loopt. Rondom Bowie is de US 287 tijdelijk een freeway. Bij Decatur kruist men de US 380, die van Graham naar Denton loopt, de noordelijke voorstad van Fort Worth. In dit gebied wordt olie gewonnen. Bij Pecan Acres begint de snelweg naar Fort Worth.

Dallas - Fort Worth

De US 287 freeway in Fort Worth.

De snelweg telt ook 2x2 rijstroken, en voegt dan in op de Interstate 35W. De US 287 is dubbelgenummerd met de I-35 tot aan het centrum van Fort Worth, waar de US 287 afslaat richting het zuidoosten, en heet dan de Martin Luther King Freeway. De weg telt hierna 2x3 rijstroken, en men kruist vrijwel direct de Interstate 30, die naar Dallas loopt. Daarna doorkruist men de oostelijke woonwijken van Fort Worth. Aan het einde voegt de US 287 kortstondig in op de Interstate 820, de ringweg van Fort Worth. Die gaat over in de Interstate 20, en in de reusachtige voorstad Arlington voegt de US 287 uit richting het zuidoosten, met 2x2 rijstroken en Frontage Roads. Men passeert dan door de snelgroeiende voorstad Mansfield, die 59.000 inwoners telt. Na Mansfield eindigt de snelweg, en gaat de weg over in een gewone hoofdweg. In Midlothian kruist men de US 67, die rechtstreeks naar Dallas loopt. Bij Waxahachie kruist men de Interstate 35E.

Eastern Texas

De US 287 in Tyler County, 60 kilometer ten noorden van Beaumont.

Na Waxahachie is de weg een vierstrooks hoofdweg tot aan Ennis, waar de US 287 voor korte tijd is dubbelgenummerd met de Interstate 45, de snelweg tussen Dallas en Houston. Iets zuidelijker, in Corsicana, voegt de US 287 weer uit, om verder richting het zuidoosten te lopen. De weg loopt over het Richland-Chambers Reservoir, één van de vele stuwmeren in dit deel van Texas. Onderweg naar Palestine liggen een paar dorpen die van weinig belang zijn. In Palestine kruist men de US 79, die van Bryan naar Jacksonville loopt. Ook kruist men de US 84, die naar Rusk loopt. In dit deel van Texas liggen veel middelgrote stadjes. Het landschap is ondertussen sterk veranderd van prairies naar dichte bossen. Men passeert door het Davy Crockett National Forest. Tientallen kilometers verderop, in Corrigan kruist men de US 59, die van Houston naar Lufkin loopt.

De bossen worden steeds dichter, en hebben de overhand in het uitzicht. In Woodville kruist men de US 190, die van Huntsville naar Jasper loopt. Tevens voegt hier de US 69 in, en beide wegen zijn dubbelgenummerd tot aan de stad Beaumont. Even voor Beaumont begint het snelweggedeelte, de Eastex Freeway. Men kruist de Interstate 10, die van Houston naar New Orleans loopt. De US 287 is de enige snelweg die bijna alle hoofdroutes in Texas kruist, respectievelijk de I-27, I-40, I-44, I-35, I-30, I-20, I-45 en I-10. De enige die niet gekruist wordt is de Interstate 37, die tussen San Antonio en Corpus Christi loopt. Ten zuiden van Beaumont eindigt de US 287 in Port Arthur, aan de golf van Mexico.

Geschiedenis

De US 69/96/287 in Nederland.

De US 287 werd in 1935 aan het netwerk toegevoegd. De route liep destijds alleen in Wyoming en Colorado. In 1940 werd de route dwars door Texas naar Port Arthur aan de Golf van Mexico verlengd. In latere jaren is een groot deel van de route ten westen van Fort Worth opgewaardeerd naar een divided highway met korte freeway-stukken. In 1991 is de route tussen Amarillo en de grens met Oklahoma aangewezen als onderdeel van de Ports to Plains Corridor.

Rhome - Fort Worth

Ten noordwesten van Fort Worth is de US 287 een freeway. Het eerste deel hiervan opende in 1970 als een deels vierstrooks, deels tweestrooks hoofdweg. In 1976 was dit deel verbreed naar 2x2 rijstroken. In 1989 opende een verder deel tussen Rhome en de Business Route 287. De US 287 heeft geen frontage roads op dit traject, en er zijn een aantal zandwegen die naar olieinstallaties leiden die direct op de weg uitkomen.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Business 287 I-35W 13,0 km 00-00-1976
Rhome Business 287 9,4 km 00-00-1989

Fort Worth - Mansfield

De aanleg van de US 287 als freeway kwam voort uit ongenoegen van inwoners in het oosten van Fort Worth dat zij tol moesten betalen vanwege de Dallas - Fort Worth Turnpike (I-30) en men elders tolvrij van en naar het werk kon reizen. Als alternatief is de US 287 aangelegd, die vanaf het centrum naar het zuidoosten loopt. In 1955 werd de snelweg goedgekeurd, alhoewel de aanleg nog niet direct van start ging. In 1957 werd de aanleg een hogere prioriteit en begon TxDOT met de verwerving van de right-of-way voor de aanleg van de US 287. De daadwerkelijke aanleg startte in 1960 en het deel is vervolgens tot aan de I-820 gefaseerd tussen 1963 en 1970 opengesteld.

In 1966 begon de planning voor de bouw van de US 287 als snelweg ten zuiden van de I-20, en de grondverwerving begon in 1968. Dit deel is vervolgens grotendeels in 1975 opengesteld. De bypass van Mansfield opende in 1982 voor het verkeer. Het gemeenschappelijke deel met de I-20 is in april 1974 geopend, het gemeenschappelijke deel met de I-820 is ouder, en opende op 16 september 1963.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
I-35W Rosedale Street 3,5 km 00-00-1963
Rosedale Street Mitchell Boulevard 1,8 km 00-00-1964
Mitchell Boulevard Miller Avenue 2,4 km 00-00-1966
Miller Avenue I-820 2,2 km 00-00-1970
I-20 FM 157 10,0 km 00-00-1975
FM 157 Heritage Parkway 6,1 km 00-00-1982

Toekomst

Fort Worth: Southeast Connector

Onder de noemer "Southeast Connector" is het gepland om I-20 en de aansluitende I-820 en US 287 tussen Fort Worth en Arlington te reconstrueren. Dit omvat de grootschalige reconstructie van de knooppunten en verbreding van deze snelwegen. Met name het knooppunt I-20 / I-820 is problematisch omdat hier linkse uitvoegers zijn.[1] Het project omvat in totaal 25 kilometer freeway, namelijk 10 kilometer I-20 tussen Forest Hill Drive en Park Springs Boulevard, 9 kilometer I-820 tussen I-30 en I-20 en 7 kilometer US 287 tussen Bishop Street en Sublett Road. Deze drie freeways komen in het zuidoosten van Fort Worth samen.

Ellis County

Het is gepland om 50 kilometer van de US 287 op te waarderen in Ellis County ten zuiden van Dallas, tussen de SH 360 nabij Mansfield tot de bypass van Ennis. De frontage roads van de US 287 moeten hier aangelegd of opgewaardeerd worden, plus mogelijke ongelijkvloersheid of conversie van de US 287 tot een freeway.[2] Enkele delen van de US 287 zijn op dit traject al als freeway uitgebouwd, zoals de bypasses van Midlothian, Waxahachie en Ennis.

Verkeersintensiteiten

Tussen Oklahoma en Amarillo is de weg erg rustig, met tussen de 2.000 en 3.000 voertuigen per etmaal, vrijwel allemaal lange afstandsverkeer. In Amarillo rijden 20.000 voertuigen per etmaal. Het gedeelte tussen Amarillo en Wichita Falls zit doorgaans onder de 10.000 voertuigen per etmaal, en de weg is goed uitgebouwd gezien de intensiteiten. In Wichita Falls rijden 62.000 voertuigen per etmaal. Richting Fort Worth is het drukker, tussen Wichita Falls en Fort Worth rijden doorgaans meer dan 20.000 voertuigen per etmaal. 67.000 voertuigen rijden dagelijks in Fort Worth tussen de I-35 en I-820. In Arlington rijden 68.000 voertuigen, wat afloopt tot 21.000 in Waxahachie.

Tussen Corsicana en Palestine rijden slechts 3.200 voertuigen, en ten zuiden van Palestine daalt dit zelfs tot 1.700 voertuigen. Pas in Beaumont wordt het drukker met 58.000 voertuigen per etmaal. Aan het einde in Port Arthur rijden 17.400 voertuigen per etmaal.

Rijstrookconfiguratie

Van Naar Rijstroken Opmerkingen
Spur 477 I-44 2x2 Wichita Falls
I-44 US 281 2x3 Wichita Falls
US 281 BUS US 287 2x2 Wichita Falls
SH 114 I-35W 2x2 Fort Worth
I-35W I-820 2x3 dubbelnummering met I-35W
I-820 SH 183 2x2 dubbelnummering met I-35W
SH 183 SH 121 2x3 dubbelnummering met I-35W
SH 121 I-35W 2x5 dubbelnummering met I-35W
I-35W I-820 2x3 Fort Worth
I-820 I-20 2x4 dubbelnummering met I-820
I-20 I-20 2x6 dubbelnummering met I-20
I-20 SH 496 2x2 Arlington/Mansfield

Referenties

Freeways in Dallas-Fort Worth

Interstate 20Interstate 30Interstate 35EInterstate 35WInterstate 45I-345.svgInterstate 635Interstate 820

US 67US 75US 80US 81.svgUS 175US 287

SH 114SH 121SH 161SH 170SH 183Texas 199.svgTexas 310.svgSH 360Loop 9Loop 12Loop 288Spur 97Texas Spur 280.svgSpur 366Texas Spur 399.svgSpur 408Texas Spur 557.svg

President George Bush TurnpikeDallas North TollwayLewisville Lake Toll BridgeTrinity ParkwayDallas downtown freeway loopChisholm Trail Parkway

Freeways in Wichita Falls

I-44.svgUS 82.svgUS 277.svgUS 281.svgUS 287.svgTexas 79.svgTexas Spur 325.svg

Interstates en US Highways in Texas

Interstate 2Interstate 10Interstate 14Interstate 20Interstate 27Interstate 30Interstate 35I-35E.svgI-35W.svgInterstate 37Interstate 40Interstate 44Interstate 45I-49.svgInterstate 69I-69E.svgI-69C.svgI-69W.svgInterstate 110I-169.svgI-345.svgInterstate 410Interstate 610Interstate 635Interstate 820

US 54US 57US 59US 60US 62US 67US 69US 70US 75US 77US 79US 80US 81US 82US 83US 84US 85.svgUS 87US 90US 96US 175US 180US 181US 183US 190US 259US 271US 277US 281US 283US 285US 287US 290US 377US 380US 385

HoustonDallas-Fort WorthSan AntonioAustinEl Paso

US 287.svg U.S. Highway 287

TexasOklahomaColoradoWyomingMontana