US 2 in Minnesota

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 2
Begin East Grand Forks
Einde Duluth
Lengte 266 mi
Lengte 428 km
Route

North Dakota

East Grand Forks

Crookston

Erskine

Bemidji

Grand Rapids

Duluth

Wisconsin

De US 2 is een US Highway in de Amerikaanse staat Minnesota. De weg vormt een oost-westroute door het noorden van de staat, vanaf de grens met North Dakota via Bemidji, Grand Rapids en Duluth naar de grens met Wisconsin. De US 2 is in Minnesota 428 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 2 doorkruist het noorden van de staat Minnesota, over het algemeen in een oostelijk tot zuidoostelijke richting. Het westelijk deel van de route voert door prairies, het middendeel door dichte bossen met veel meren en wat heuvels. De route is tussen de grens met North Dakota en Cass Lake ten oosten van Bemidji een divided highway met 2x2 rijstroken en een freeway bypass van Bemidji. Oostelijker is de weg rond Grand Rapids een divided highway, maar verder enkelbaans tot aan de Interstate 35 bij Duluth. De route vanaf Duluth tot in Wisconsin is een korte freeway. De US 2 in Wisconsin gaat verder naar Superior.

Geschiedenis

De US 2 werd in 1926 gecreëerd en volgde de huidige route door het noorden van Minnesota. De weg volgde de voormalige Trunk Highway 8. Het middelste en oostelijke deel van de route was grotendeels een gravelweg en ten westen van Bagley een zandweg door de prairies die na regen slecht te berijden was. De route werd gedurende de jaren '30 geasfalteerd, wat in 1939 voltooid was.

In 1927 opende de eerste brug over de Saint Louis Bay tussen Duluth, Minnesota en Superior, Wisconsin. Dit was de Arrowhead Bridge en was tot 1963 een tolbrug.[1] Deze brug is midden jaren '80 vervangen door de huidige Richard I. Bong Memorial Bridge, die op 25 oktober 1985 werd geopend voor het verkeer.

In 1929 opende de Sorlie Memorial Bridge over de Red River tussen Grand Forks, North Dakota en East Grand Forks, Minnesota. Deze verving een draaibrug uit 1889. In 1963 opende de Kennedy Bridge over de Red River als onderdeel van de bypass van East Grand Forks. Deze brug heeft 4 rijstroken en is tussen 2017 en 2019 gerenoveerd.[2]

Vanaf de jaren '60 werden delen van de US 2 ten westen van Bemidji verbreed naar een divided highway, amper 25 jaar nadat de route verhard werd. In de jaren '80 was de gehele route ten westen van Bemidji een divided highway met 2x2 rijstroken.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 5.400 voertuigen tussen East Grand Forks en Crookston en 3.500 voertuigen verder tot Bemidji. Op de bypass van Bemidji reden 12.500 voertuigen en 3.000 voertuigen verder naar Grand Rapids. In Grand Rapids rijden 15.000 voertuigen en 3.500 voertuigen van Grand Rapids tot Duluth. Op de brug op de grens naar Wisconsin reden 17.000 voertuigen.

Referenties

Interstates en US Highways in Minnesota

Minneapolis-St. Paul

U.S. Highway 2

WashingtonIdahoMontanaNorth DakotaMinnesotaWisconsinMichiganNew YorkVermontNew HampshireMaine