US 302 in Maine

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 302
Begin Fryeburg
Einde Portland
Lengte 59 mi
Lengte 95 km
Route

New Hampshire

Bridgton

North Windham

Portland

De US 302 is een US Highway in de Amerikaanse staat Maine. De weg vormt een oost-westroute in het zuiden van de staat, vanaf de grens met New Hampshire tot aan de stad Portland. De weg is 95 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 302 in Portland.

De US 302 in New Hampshire komt vanuit Littleton en loopt dan naar het oosten, tot aan Bridgton voordat de weg naar het zuiden afbuigt. De weg passeert door een heuvelachtig en bebost gebied met een aantal grotere meren, een geliefd vakantiegebied. De route passeert door een aantal dorpen en een kilometer of 20 voor Portland kruist men de US 202, de weg vanaf Concord naar Auburn. Aan de westzijde van Portland volgt de aansluiting met de Maine Turnpike, de Interstate 95. Daarna loopt de weg door de westelijke wijken van de stad en eindigt dan op de Interstate 295 waarover ook de US 1 loopt.

Geschiedenis

De US 302 werd circa 1935 gecreëerd. De route is sindsdien niet wezenlijk veranderd, afgezien van een ondergeschikte wijziging van het eindpunt in Portland. Er is geen snelweg aan de US 302 parallel aangelegd, dus de weg is van enig doorgaand belang gebleven.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Interstates en US Highways in de staat Maine

US 1US 2US 201US 202US 302

U.S. Highway 302

VermontNew HampshireMaine