US 340 in West Virginia

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 340
Begin Rippon
Einde Harpers Ferry
Lengte 15 mi
Lengte 24 km
Route

Virginia

Charles Town

Maryland

De US 340 is een US Highway in de Amerikaanse staat West Virginia. De weg vormt een korte noord-zuidroute in het uiterste oosten van de staat en is 24 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 340 rond Charles Town.

De US 340 verloopt door het uiterste oosten van de West Virginia panhandle. De US 340 in Virginia komt vanuit Front Royal en verloopt door een vallei rond het plaatsje Charles Town. De US 340 is relatief goed uitgebouwd, het grootste deel is een 2x2 divided highway en er zijn enkele ongelijkvloerse aansluitingen op de bypass van Charles Town. Bij Harpers Ferry bevindt zich een brug over de Shenandoah River, waarna de US 340 opnieuw kortstondig door Virginia komt, waarna bij Sandy Hook een brug over de Potomac River volgt en de US 340 in Maryland verder gaat als freeway naar Frederick.

Geschiedenis

De US 340 was één van de oorspronkelijke US Highways van 1926 en heeft altijd al door West Virginia verlopen.[1]

De US 340 stak de Potomac River oorspronkelijk over bij Harpers Ferry en kwam dus niet een tweede maal kortstondig door Virginia. De brug werd echter weggeslagen tijdens een overstroming in 1936. Vanwege de Tweede Wereldoorlog liet een nieuwe brug langere tijd op zich wachten en heeft men besloten om de US 340 te verleggen rond Harpers Ferry, met een nieuwe brug over zowel de Shenandoah River als de Potomac River, waarbij de weg kortstondig (0,9 km) een stukje door Virginia verloopt. Deze verbinding opende in 1947 voor het verkeer.

In of voor de jaren '80 is de US 340 tussen Charles Town en Harpers Ferry naar een 2x2 divided highway verbreed. In de jaren '90 is de omlegging van Charles Town gerealiseerd met 2x2 rijstroken en enkele ongelijkvloerse aansluitingen.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Interstates en US Highways in West Virginia

U.S. Highway 340

VirginiaWest VirginiaMaryland