US 41 in Tennessee

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 41
Begin Chattanooga
Einde Guthrie
Lengte 193 mi
Lengte 311 km
Route

Georgia

Chattanooga

Monteagle

Manchester

Murfreesboro

Smyrna

La Vergne

Nashville

Springfield

Kentucky

De US 41 is een US Highway in de Amerikaanse staat Tennessee. De weg vormt een noord-zuidroute in diagonale vorm vanaf de grens met Georgia bij Chattanooga via Nashville naar de grens met Kentucky. De US 41 is in Tennessee 311 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 41 bij Manchester.

De US 41 volgt de Interstate 24-corridor, de belangrijkste diagonale verbinding in de staat. Omdat de US 41 veelal op korte afstand parallel aan de I-24 loopt, heeft de route zelf niet zo'n groot doorgaand belang. Grote steden op de route zijn Chattanooga, Murfreesboro en Nashville. Ten noorden van Nashville heeft de US 41 een alternate route die via Clarksville loopt.

Geschiedenis

De US 41 was één van de oorspronkelijke US Highways van 1926 en heeft altijd door Tennessee verlopen.[1] Het was van oudsher een vrij belangrijke route, in Tennessee vooral het deel tussen Nashville en Chattanooga. Tussen 1962 en 1978 is de Interstate 24 parallel aan de US 41 aangelegd, waardoor het doorgaande belang van deze route grotendeels kwam te vervallen. De US 41 heeft echter in het stedelijk gebied van Nashville nog wel een significante ontsluitingsfunctie, het traject vanaf Springfield via Nashville naar Murfreesboro heeft daarom overal minimaal 4 rijstroken.

De brug over de Tennessee River en Nickajack Lake opende in 1929 voor het verkeer. Tussen 2012 en 2014 is deze brug vervangen door een bredere brug. De nieuwe brug opende op 7 november 2014 voor het verkeer.[2]

Verkeersintensiteiten

Referenties

Interstates en US Highways in Tennessee

ChattanoogaKnoxvilleMemphisNashville

U.S. Highway 41

FloridaGeorgiaTennesseeKentuckyIndianaIllinoisWisconsinMichigan