US 431 in Tennessee

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 431
Begin State Line
Einde Ashburn
Lengte 129 mi
Lengte 208 km
Route

Alabama

Fayetteville

Lewisburg alt

Franklin

Nashville

Springfield

Kentucky

De US 431 is een US Highway in de Amerikaanse staat Tennessee. De weg vormt een noord-zuidroute door het midden van de staat, vanaf de grens met Alabama via Nashville naar de grens met Kentucky. De US 431 is in Tennessee 208 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 431 in Fayetteville.

De US 431 vormt een noord-zuidroute van enigszins secundair karakter door het midden van de staat. De route is in het zuiden van Tennessee met de US 231 dubbelgenummerd en een divided highway, de rest is overwegend een enkelbaans weg, alleen in het stedelijk gebied van Nashville is de US 431 ook meerstrooks. De weg verloopt door het centrum van Nashville en kruist er diverse Interstate Highways. De route loopt min of meer parallel aan de Interstate 65 in Tennessee.

Geschiedenis

De US 431 werd in 1954 aan het netwerk toegevoegd.[1] In Tennessee werd daartoe grotendeels een nieuwe route gevonden, maar niet ten zuiden van Fayetteville, waar de US 431 over de bestaande US 231 werd geleid richting Huntsville.

Aan de US 431 zijn weinig upgrades uitgevoerd, de weg is grotendeels enkelbaans. Op enkele locaties is de weg buiten het centrum verlegd, zoals bij Lewisburg en Franklin. In Springfield is de weg in de periode 2016-2018 van 3 naar 5 rijstroken verbreed.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Interstates en US Highways in Tennessee

ChattanoogaKnoxvilleMemphisNashville

U.S. Highway 431

AlabamaTennesseeKentucky