US 44 in Connecticut

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 44
Begin Lakeville
Einde Putnam
Lengte 106 mi
Lengte 171 km
Route

New York

Canaan

Winsted

Hartford

Manchester

Putnam

Rhode Island

De US 44 is een US Highway in de Amerikaanse staat Connecticut. De weg vormt een oost-westroute door het noorden van de staat, vanaf de grens met de staat New York bij Lakeville via Hartford naar de grens met Rhode Island bij Putnam. De weg is 171 kilometer lang.

Routebeschrijving

In het beboste en heuvelachtige noordwesten van de staat komt de US 44 in New York vanaf de stad Poughkeepsie de staat Connecticut binnen en loopt dan naar het oosten, en kruist bij Canaan de US 7. De weg loopt hier dicht langs de grens met Massachusetts.Daarna buigt de weg wat naar het zuidoosten af en kruist een kilometer of 25 verder, bij Winsted, de State Route 8, de snelweg vanaf Bridgeport en Waterbury. Een kilometer of 15 verder voegt de US 44 in op de US 202, de weg vanaf Torrington en Danbury. Beide wegen zijn dan slechts 8 kilometer dubbelgenummerd, waarna de US 202 naar het noorden afslaat, naar Massachusetts, terwijl de US 44 het stedelijk gebied van de hoofdstad Hartford in gaat.

Door Hartford is de weg dubbelgenummerd met de Interstate 84 en de US 6. In het centrum van Hartford kruist men de Interstate 91, die vanaf New Haven naar Springfield loopt en de State Route 2. Ten oosten van Manchester splitsen beide wegen elkaar weer, waarbij ze een parallelle route naar Rhode Island vormen. De US 44 neemt hierbij de wat noordelijker route. De weg voert daarna door rustig plattelandsgebied wat dicht bebost is. Bij het plaatsje Putnam kruist men de Interstate 395, de snelweg vanaf New London naar Worcester. Niet ver daarna volgt de grens met Rhode Island. De US 44 in Rhode Island gaat dan verder naar de stad Providence.

Geschiedenis

De US 44 volgt de route van historische turnpikes, die geen turnpike waren in de hedendaagse zin van het woord, maar verharde wegen waar tol op geheven werd in de 19e eeuw. De US 44 werd in 1934 gecreëerd. De route is sindsdien niet grootschalig gewijzigd, maar zowel bij Putnam als in het oosten van Hartford zijn enkele wijzigingen geweest op het onderliggend wegennet waarover de US 44 loopt. De US 44 verloopt weliswaar door de gehele staat, maar heeft voor doorgaand verkeer nauwelijks belang.

Referenties


Interstates en US Highways in de staat Connecticut

Interstate 84Interstate 91Interstate 95Interstate 291Interstate 384Interstate 395Interstate 691

US 1US 5US 6US 7US 44US 202

HartfordNew York City

U.S. Highway 44

New YorkConnecticutRhode IslandMassachusets