US 50 in District of Columbia

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 50
Begin Washington D.C.
Einde Washington D.C.
Lengte 7 mi
Lengte 12 km
Route

De US 50 is een US Highway in het District of Columbia. De weg vormt een oost-westroute dwars door Washington, D.C., en doet vele belangrijke gebouwen aan. De route is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

Constitution Avenue.

De US 50 in Virginia komt vanuit de westelijke suburbs en steekt samen met de Interstate 66 de Potomac River over via de Theodore Roosevelt Bridge. Men komt dan in Washington, D.C. De US 50 voert oostwaarts, dwars door het centrum van Washington via Constitution Avenue. De US 50 voert vlak langs de beroemde monumenten en gebouwen van Washington, zoals het Washington Monument, ten zuiden van het Witte Huis langs, langs diverse musea en ministeries. Vlak voor het Capitol Building slaat de US 50 af en verloopt via 6th Street noordwaarts tot New York Avenue. New York Avenue is een belangrijke urban arterial en de US 50 volgt deze weg oostwaarts de stad uit. Via de New York Avenue Bridge steekt men de Anacostia River over, waarna men weer in Maryland komt.

Geschiedenis

De US 50 verloopt in Washington over Constitution Avenue, één van de belangrijkste boulevards van Washington, D.C. De weg was oorspronkelijk bekend als B Street en is tussen 1925 en 1933 verbreed naar een statige boulevard. In 1931 werd de naam Constitution Avenue toegekend.

New York Avenue was één van de oorspronkelijke boulevards uit het L'Enfant Plan van 1791. New York Avenue was oorspronkelijk gepland om aan de Potomac River te beginnen, ongeveer op de locatie waar nu de Theodore Roosevelt Bridge ligt, wat de US 50 een directe route door Washington zou geven. Het westelijk deel is uiteindelijk maar gedeeltelijk gebouwd, het Witte Huis lag precies in de weg van de route van New York Avenue.

De US 50 heeft de Potomac River via verschillende bruggen gekruist. De eerste kruising verliep via de Francis Scott Key Bridge, die in 1923 werd opengesteld. Nadat de Arlington Memorial Bridge in 1932 opende werd de US 50 daarover geleid. Op 23 juni 1964 opende de Theodore Roosevelt Bridge van I-66 voor het verkeer, hierover werd toen ook de US 50 geleid. Sindsdien verloopt de US 50 via deze route Washington binnen.

Referenties


Genummerde wegen in het District of Columbia

Interstate 66Interstate 95Interstate 295Interstate 395Interstate 495Interstate 695

US 1US 29US 50SR-295

U.S. Highway 50

CaliforniaNevadaUtahColoradoKansasMissouriIllinoisIndianaOhioWest VirginiaVirginiaD.C.Maryland