US 50 in Utah

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 50.svg
US 50 UT map.svg
US 50
Begin Garrison
Einde Cisco
Lengte 335 mi
Lengte 539 km
Route

Nevada US 50.svg

Centrum.svg Delta US 6.svg

Centrum.svg Holden I-15.svg

Centrum.svg Salina I-70.svgUS 89.svg


Salina - Colorado state line: I-70.svg

Colorado US 50.svg

De US 50 is een US Highway in de Amerikaanse staat Utah. De weg vormt een oost-westroute door het midden van de staat, vanaf de grens met Nevada bij Garrison tot aan de grens met Colorado bij Cisco. Het grootste gedeelte van de route is dubbelgenummerd met andere wegen, met name de US 6 en Interstate 70. Slechts een klein deel is alleen als US 50 genummerd. De route is 539 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 50 tussen Scipio en Salina.

Even ten noorden van het gehucht Garrison steekt de US 50 in Nevada vanuit Ely de grens met Utah over, tevens de grens tussen de Pacific Time Zone en de Mountain Time Zone. Op de grens is alleen een klein tankstation, waarna een gedeelte van 130 kilometer zonder enig dorp, en zonder enige kruising met andere wegen door de verlaten woestijn volgt. De US 50 is hier dubbelgenummerd met de US 6. Het landschap bestaat uit een zand- en- rotswoestijn met wat bergketens. De weg is eenzaam en telt één rijstrook per richting. De weg loopt soms tientallen kilometers rechtuit, en het eerste dorpje bereikt men na ruim 130 kilometer, namelijk Hinkley. Dit gebied bestaat uit geïrrigeerde landbouwgebieden rond het riviertje de Sevier. Het dorp Delta is de belangrijkste plaats op de route in westelijk Utah, en de US 50 slaat dan af richting Salina voor een directere route richting de I-70. Beide wegen komen in oostelijk Utah pas weer samen. De US 6 loopt richting Spanish Fork in het noordoosten.

De US 50 loopt dan naar het zuidoosten, en de weg loopt langs het Fishlake National Forest, maar blijft wel in woestijngebied. Bij Holden voegt de weg in op de Interstate 15, de snelweg van Las Vegas naar Salt Lake City. Deze dubbelnummering duurt slechts een kilometer of 14, waarna de US 50 bij Scipio weer afslaat, en richting het zuiden loopt. De weg loopt door een breed dal naar Salina over 50 kilometer, waar een kruising met de US 89 is, de weg vanaf Provo naar Richfield in het zuiden. Vlak daarna voegt de weg in op de Interstate 70. De US 50 is de rest van de route door Utah dubbelgenummerd met de I-70 over 300 kilometer.

Geschiedenis

Routenummering

De US 50 werd in 1926 geïntroduceerd. Er was echter onenigheid met Nevada over de route hiervan, Nevada wilde graag een zuidelijke route via Ely, die de Lincoln Highway volgde, terwijl Utah een noordelijkere route via de Victory Highway wilde. Uiteindelijk kreeg Utah in eerste instantie zijn wens gehonoreerd, de US 50 viel westelijk van Salt Lake City in eerste instantie samen met de US 40. De route volgde een omweg, eerst westwaaarts van Salt Lake City naar Wendover en daarna een lang stuk zuidwaarts in Nevada tot aan Ely, om daarna weer westwaarts te voeren. Deze dubbelnummering kwam in 1954 te vervallen nadat een nieuwe verharde weg was aangelegd tussen Delta en de grens met Nevada en US 50 over die route werd geleid.

De US 50 verliep destijds vanaf Ely via Delta, Santaquin, Spanish Fork, Price en Green River naar de grens met Colorado. Deze route viel geheel samen met de hedendaagse US 6. In 1976 werd de US 50 echter grootschalig verlegd naar een zuidelijker route via de nieuw aangelegde I-70 via Salina. Hiermee kreeg de US 50 een zigzag-route, vanaf Delta via Holden, Scipio en Salina en vanaf daar via I-70 naar Green River.

De US 50 als alternatief tussen Denver en Salt Lake City

De route van de US 50 tussen I-15 en I-70 is een alternatieve verbinding voor verkeer tussen Denver en Salt Lake City. In eerste instantie gaat dit verkeer via Wyoming, over I-25 en I-80 omdat deze route door minder bergachtig terrein gaat dan I-70 in Colorado. Een tweede alternatief volgt de US 6 in Utah van Green River naar Spanish Fork. De US 50 vormt het derde alternatief, via Salina. Deze route is langer dan het alternatief via de US 6, maar voert wel grotendeels via autosnelwegen. In de praktijk weegt dat echter niet op tegen de aanzienlijk kortere route via de US 6.

Asfalteren van de US 50

Toen de US 50 in 1926 werd geïntroduceerd was nog geen enkel deel van de huidige route geasfalteerd. Het grootste deel was zelfs niet verbeterd, maar een slecht berijdbare zandweg. In de jaren '30 kreeg het asfalteren van het oostelijk deel een hoge prioriteit, in de periode 1930-1937 is het gehele traject van Green River tot de grens met Colorado geasfalteerd. Dit viel volledig samen met de US 6.

Kort na de Tweede Wereldoorlog werd het eerste westelijk deel verhard, tussen Delta en Holden. Dit was de schakel tussen de US 6 in Delta en de belangrijke US 91 in Holden. Het deel ten westen van Delta is pas begin jaren '50 aangepakt, waarbij de route deels als geheel nieuwe verbinding aan werd gelegd. De oorspronkelijke zandweg verliep via de 1950 meter hoge Margum Pass (tegenwoordig Marjum Pass), omstreeks 1952 is een circa 80 kilometer lange geasfalteerde weg verder zuidelijk aangelegd. Dit was indertijd de derde geasfalteerde weg tussen Utah en Nevada.

Begin jaren '50 is ook het deel tussen Scipio en Salina geasfalteerd. Hiermee was de gehele route te berijden, maar met uitzondering van het traject tussen Salina en Green River, dat pas te berijden was toen de Interstate 70 werd aangelegd. Voordat I-70 werd aangelegd waren er geen verharde wegen in de gehele regio, dit was onontgonnen terrein. I-70 opende in 1970 tussen Fremont Junction en Green River en in 1975-1976 was ook het deel tussen Salina en Fremont Junction gereed, wat de oude onverharde State Highway 10 verving. Hiermee was het mogelijk om de gehele hedendaagse route van de US 50 te berijden.

Upgrades aan de US 50

Afgezien van de dubbelnummering met I-70 ten oosten van Salina zijn er sinds de oorspronkelijke aanleg en asfalteren geen upgrades van enige betekenis uitgevoerd aan de US 50 tussen de grens met Nevada en Salina.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden zo'n 1.500 voertuigen tussen Delta en de I-15 en 2.500 voertuigen tussen de I-15 en Salina. Voor de rest van de route, zie Interstate 70 in Utah en US 6 in Utah.

Referenties


Interstates en US Highways in de staat Utah

Interstate 15Interstate 70Interstate 80Interstate 84Interstate 215

US 6US 40US 50US 89US 91US 163US 189US 191US 491

Salt Lake City

US 50.svg U.S. Highway 50

CaliforniaNevadaUtahColoradoKansasMissouriIllinoisIndianaOhioWest VirginiaVirginiaD.C.Maryland

US 150.svg US 250.svg US 350.svg US 550.svg