US 51 in Kentucky

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 51
Begin Fulton
Einde Cairo
Lengte 42 mi
Lengte 68 km
Route

Tennessee

Fulton

Bardwell

Wickliffe

Illinois

De US 51 is een US Highway in de Amerikaanse staat Kentucky. De weg vormt de westelijkste noord-zuidroute van de staat, vanaf de grens met Tennessee bij Fultont tot de grens met Illinois bij Cairo. De US 51 is in Kentucky 68 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 51 in Tennessee komt vanuit Memphis de staat Kentucky binnen en kruist de US 45 in Fulton, waarna men de Purchase Parkway kruist. De route voert enkelbaans noordwaarts, langzaam naar de Mississippi River toe, waarna na elkaar de US 62 en US 60 op de US 51 invoegen, en de drie nummers de monding van de Ohio River oversteken. De US 51 in Illinois gaat daarna door Cairo verder richting Anna.

Geschiedenis

De US 51 werd in 1926 gecreëerd. In 1937 opende de Cairo Ohio River Bridge, de tweede brug over de Ohio River in het westen van Kentucky. Behalve voor noord-zuidverkeer is de brug ook voor oost-westverkeer van belang. Als doorgaande route is de US 51 nooit erg belangrijk geweest, die rol ging vooral naar de US 45 en de Purchase Parkway.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 9.000 voertuigen in Fulton en verder 1.800 tot 2.300 voertuigen verder richting Cairo. De brug over de Ohio River telt 5.300 voertuigen.

Referenties


Interstates en US Highways in Kentucky

CincinnatiLouisville

U.S. Highway 51

LouisianaMississippiTennesseeKentuckyIllinoisWisconsin