US 51 in Wisconsin

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 51
Begin Beloit
Einde Hurley
Lengte 316 mi
Lengte 509 km
Route

Illinois

Beloit

Janesville

Edgerton

Stoughton

Madison

De Forest

Portage


Portage - Merrill:


Tomahawk

Woodruff

Hurley

De US 51 is een US Highway in de Amerikaanse staat Wisconsin. De weg vormt een noord-zuidroute door het midden van de staat, vanaf de grens met Illinois bij Beloit via Madison en Wausau naar Hurley. De US 51 is in Wisconsin 509 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het noordelijk eindpunt van de US 51 bij Hurley.

De US 51 in Illinois komt vanuit Rockford en voert dan in Wisconsin parallel aan de Interstate 90 tot Portage. Daarbij komt de US 51 door het oosten van de hoofdstad Madison maar is alleen voor stedelijk verkeer van belang, het is geen significante invalsweg zoals andere US Highways rond Madison. Vanaf Portage tot Merrill volgt de US 51 de Interstate 39. Daarna is de route een divided highway, waarna de bypass van Tomahawk weer een korte freeway is. Noordelijker is de US 51 enkelbaans en voert door bebost gebied met veel meren omdan bij Hurley op de US 2 te eindigen.

Geschiedenis

De US 51 werd in 1926 gecreëerd en eindigde altijd al op de US 2 in Hurley, het was één van de primaire noord-zuidroutes in die tijd. De route is tussen Portage en Merrill uitgebouwd als freeway tussen de jaren '70 en jaren '90 en dit deel is in de jaren '90 als de I-39 genummerd, waardoor de US 51 hier het secundaire nummer is geworden.

In 2021 is de ongelijkvloerse aansluiting met de US 2 bij het noordelijk eindpunt in Hurley vervangen door een rotonde.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Interstates en US Highways in Wisconsin

Milwaukee

U.S. Highway 51

LouisianaMississippiTennesseeKentuckyIllinoisWisconsin