US 522 in West Virginia

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 522
Begin Unger
Einde Berkeley Springs
Lengte 19 mi
Lengte 31 km
Route

Virginia

Berkeley Springs

Maryland

De US 522 is een US Highway in de Amerikaanse staat West Virginia. De weg doorkruist het oosten van de staat kortstondig en is 31 kilometer lang.

Routebeschrijving

De US 522 in Virginia komt vanuit Winchester en voert door de Eastern Panhandle van West Virginia, als rechte weg van 30 kilometer. De route doet in West Virginia geen plaatsen van enig belang aan en kruist ook geen belangrijke wegen. De US 522 in Maryland gaat dan verder richting I-70.

Geschiedenis

De US 522 was één van de oorspronkelijke US Highways van 1926, maar verliep destijds niet zuidelijker dan Lewiston, Pennsylvania, later Hancock, Maryland. In 1944 kwam de US 522 door West Virginia te verlopen toen de route naar Powhatan, Virginia werd verlengd.[1] De route heeft vrijwel geen betekenis voor verkeer binnen West Virginia. De enige plaats op de route is het 600 inwoners tellende dorp Berkeley Springs.

De oorspronkelijke brug over de Potomac River op de grens met Maryland bevond zich ter hoogte van Church Street in Hancock, Maryland. Deze brug werd in 1936 weggeslagen door een overstroming. In 1939 opende een nieuwe brug langs de westzijde van Hancock, ongeveer 750 meter westelijker dan de oorspronkelijke brug.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Interstates en US Highways in West Virginia

U.S. Highway 522

VirginiaWest VirginiaMarylandPennsylvania